Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
33°C
20°C
JUTRI
34°C
18°C
2873

Teden otroka malo drugače

Letos smo dejavnosti v Tednu otroka, zaradi preventivnih ukrepov, izvajali na malo drugačen način kot ponavadi. Prejšnja leta smo imeli skupne dejavnosti, združevanja skupin, letos pa je vsaka skupina izvajala dejavnosti v svoji igralnici. Čeprav se nismo družili, smo bili povezani v tematskem smislu.

V ponedeljek smo imeli pravljični dan. Ta dan je bil prav poseben za otroke, ker so se prepustili domišljiji in pravljičnemu svetu. Gledali in poslušali smo različne pravljice primerne njihovi starosti: preko Kamišibaj gledališča; preko lutk; ob predvajanju posnetkov iz narave; izdelovali smo pravljične brloge, reševali pravljične uganke, dramatizirali po pravljicah.

V torek smo se prepustili likovnim dejavnostim. Na povoščen papir smo barvali z voščenkami, na to pa izdelali praskanko na temo pravljice. Oblikovali smo iz slanega testa; risali velike plakate na temo pravljice; izdelovali lutke iz kuhalnic, lesenih palčk ter celo izdelovali pehar.

V sredo smo imeli glasbeni dan. Spoznavali smo se z različnimi inštrumenti in na njih tudi zaigrali. Izdelovali smo glasbila iz odpadnih materialov, poslušali smo glasbene pravljice, plesali in igrali ob glasbi glasbeno didaktične igre ter prepevali jesenske pesmi. Najstarejši so barvali glasbene simbole z suhimi barvicami.

V četrtek smo imeli gibalni dan. Nekatere skupine so se sprehodile do gozda, kjer so nabirali žir, želod, šipek, kostanj in gobe; se igrali z vodo v studencu. Spet drugi so iskali skriti zaklad na igrišču: kostanjeve liste in plodove. Nekateri so izvedli poligon v igralnici. Najmlajši pa v naravo niso šli, ampak so jim naravo prinesli v igralnico, kjer so se izkustveno igrali s kostanji, jesenskimi listi, storži in bučami ob jesenskih pesmicah.

Na zadnji dan smo se sprostili in igrali preko različnih socialnih iger, preko katerih smo na otroku primeren način zaključili teden, ki je bil še posebej posvečen njihovim potrebam po igri in pogovoru. 

Vrtec Horjul

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi