Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Praznovanje kulturnega praznika

Že je tu mesec februar in slovenski kulturni praznik, ki ga vsako leto proslavimo s prireditvijo v naši telovadnici. Večji otroci vedo, da je France Prešeren pesnik, znan po Zdravljici, ki je naša himna, pa tudi njegovega Povodnega moža dobro poznajo.
V telovadnici smo postavili literarni kotiček, ga opremili s sliko pesnika, njegovimi deli in slovensko zastavo. Ob zvokih himne so otroci vstali in ji umirjeni prisluhnili. Najmlajši otroci, Gosenice, so nastopili z rajalno igro Ringa raja in poželi kar velik aplavz. Otroci iz skupine Žabice so nam s pesmico Anje Štefan zaupali, kako sta mišek in miška pekla potičko. Bans Mravlja in polž pa nas je opozoril, da je dobro biti previden ob srečanju z mravljo ali polžem.

Sledila je živahna glasba Pujs v mlaki, ki je privabila pujske iz skupine Mravlje k čofotanju in valjanju po blatu. Program se je nadaljeval z zimsko tematiko in zimskimi radostmi. Te so nam natrosili otroci iz skupine Kresnice z deklamacijo Januarja in bansom Babica Zima. Tudi Pikapolonice so v pesmici Miške vlečejo sani prepevale o prijaznem zimskem času, medtem ko so Čebele v deklamaciji Zebe, zebe, zebe opozorile na krutost zime za živali v gozdu.

Ob poslušanju švedske ljudske pesmi Ko si srečen, ki so nam jo zapeli otroci iz skupine Murni, so gledalci spontano oponašali gibe srečnih in veselih nastopajočih na prireditvenem prostoru. Na koncu smo si ogledali ples v izvedbi Metuljev z naslovom Gremo okrog sveta. Tudi mi bi odšli z njimi. Ob zaključku smo si še enkrat na vso moč zaploskali.

 

Vanja Šubic

Oglejte si tudi