Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
26°C
12°C
JUTRI
28°C
12°C

Mladi ustvarjalci v OŠ Horjul

Šolanje na daljavo je vsekakor zaznamovalo življenje vseh, ki imajo doma šoloobvezne otroke. Novemu načinu poučevanja so se morali prilagoditi starši, učitelji in otroci. To niso bile počitnice in še naprej ne bodo, česar se sedaj vsi skupaj zelo dobro zavedamo. A s pravim pristopom se lahko poučevanja lotimo tudi zelo kreativno in poskrbimo za izjemno zanimive rezultate. Na občini so pozvali učence, da delijo fotografije svojih izdelkov in nad poslanim so bili naravnost navdušeni.

V horjulski osnovni šoli so se učitelji skušali čim bolj prilagoditi nastali situaciji. Tako so z različnimi nalogami ter aktivnostmi poskrbeli, da motivirajo mlade. Otroci so v tem času izdelovali različne izdelke, pomagali so gospodinjstvu, hodili v naravo, bili aktivni in se skozi vse to tudi učili. Naj izpostavimo le eno od domačih nalog, da boste tudi vsi, ki niste bili vpeti v šolanje na daljavo videli, kako drugačno in kreativno je lahko učenje. Otroci v prvem razredu so morali iz kartona ali gline narediti neko stavbo iz naše okolice. Otroci so nato po priloženih slikah ali po spominu oziroma kar ob pogledu skozi okno pripravili različne makete. Na priloženi fotografiji lahko vidite, kako je prvošolec Jan iz škatle za čevlje izdelal zelo prepričljivo maketo Športnega parka Horjul. Ker je lahko maketo izdelal medtem, ko je skozi okno opazoval objekt, je presenetljivo, s kakšno natančnostjo je ponazoril vse detajle. Celo napis na 'balonu' športne dvorane, kjer horjulski hokejisti trenirajo in tekmujejo, je zelo lepo dodelal. Ni pozabil niti na parkirišče, na igrala in na zelenico okoli parkirišča. Izdelal je tudi gostinski del ter uredil teraso z mizami in klopmi. Da je vse skupaj izgledalo čim bolj pristno, je posadil še drevo in pred vhod v športno dvorano parkiral avtomobilček. Njegov starejši brat Žiga, ki obiskuje četrti razred, pa je dobil navodilo, da izdela stavbo iz lego kock. Tudi on se je odločil, da izdela maketo športnega parka. Podrobnejši pogled pa dokazuje, da se v njem skriva pravi mali arhitekt. Maketo iz lego kock je izdelal natančno do zadnje potankosti. Naravnost osupljivo je, kako zelo podrobno se je lotil izdelave prehoda med športno dvorano in gostinskim delom. Nič manj pa ni navdušil z gradnjo in izbiro pravih barvnih kombinacij fasade na gostinskem delu športnega parka. 

Fantoma in staršem se na uredništvu zahvaljujemo, da so bili tako prijazni in delili z nami svoje izdelke. 

S takšnim kreativnim pristopom bodo učenci OŠ Horjul zagotovo pripravili še kakšne zanimive izdelke, o katerih bomo z veseljem poročali. 

 

Besedilo: Peter Kavčič

Fotografije: osebni arhiv

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi