Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Druga praktična delavnica: praznična peka piškotov v gospodinjski učilnici OŠ Horjul

V torek, 19. 12. 2023, so učence Osnovne šole Horjul, ki obiskujejo interesno dejavnost Šolski vrt, ponovno obiskale gospe iz Društva kmečkih in podeželskih žena Dobrova – Horjul – Polhov Gradec.
Tokrat se nismo zbrali na vrtu, ampak v gospodinjski učilnici, kjer smo si najprej umili roke, nadeli predpasnike in prisluhnili navodilom. Pekli smo namreč piškote. Gospe so prinesle s seboj pečene medenjake, ki so jih učenci nato okrasili s čokolado in sladkornim prelivom. Prinesle pa so tudi testo za medenjake in modelčke, s katerimi so učenci oblikovali medenjake. Kmalu je v učilnici prav lepo zadišalo po pečenih medenjakih. Nato so jih učenci okrasili tako, kot so si sami zaželeli. Sledil je najtežji del: počakati do naslednjega dne, ko bodo lahko poskusili medenjake, okrasitev se je namreč morala posušiti.

Preživeli smo res prijetni dve urici, polni smeha, veselja in prazničnega razpoloženja. Z gospemi smo klepetali o tem, kako bomo preživeli praznike in na kaj moramo biti pozorni pri peki piškotov. Gospe so prinesle tudi recept za medenjake in verjamem, da je med prazniki v marsikateri hiši prijetno zadišalo po sveče pečenih medenjakih.

Se že veselimo naslednje delavnice, ki bo v spomladanskih mesecih, takrat se bomo spet družili na šolskem vrtu.

Cirila Šramel, mentorica interesne dejavnosti Šolski vrt

Oglejte si tudi