Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Božično-novoletni bazar Osnovne šole Horjul

Zadnji četrtek v novembru je v telovadnici Osnovne šole Horjul potekal tradicionalni božično-novoletni bazar. Gre za vsakoletno dobrodelno prireditev, s katero učenci in njihove družine vstopijo v praznični adventni čas, ko se po trgih prižigajo lučke in se radi družimo z znanci in prijatelji ob toplem čaju in piškotih.
Poleg druženja je bila namen tokratnega bazarja tudi dobrodelnost. S prispevki za izdelke, ki so jih pripravili otroci skupaj z mentorji, so zbirali denar za šolski sklad. Ta sredstva so namenjena šolskemu skladu iz katerega se financirajo dejavnosti, ki niso sestavni del izobraževalnega programa. 

Učenci so se na to dobrodelno prireditev pripravljali nekaj časa. Pod vodstvom učiteljic so izdelali izdelke ter jih ponudili na stojnicah in tako preizkusili svoje prodajalske spretnosti. Da je bilo vzdušje res praznično, so postregli tudi pecivo, ki so ga pripravili v šolski in vrtčevski kuhinji. Otroci so sodelovali tudi pri pripravi in izvedbi delavnic. Lepi, unikatni in uporabni izdelki, ki izražajo ustvarjalnost učencev, bodo polepšali marsikateri dom. Letos so dogajanje na bazarju popestrili s štirimi delavnicami, izmenjevalnico igrač, stojnico francoskih slaščic in izmenjavo knjig. Ob prijetnem druženju so lahko vsi obiskovalci začutili utrip praznikov, ki jih že z veseljem pričakujemo. Da je bilo veselo, je poskrbel šolski ansambel, pogumni mladi glasbeniki so zaigrali na harmonike in kitaro ter navdušili občinstvo.

Vodstvo šole se ob tej priložnosti zahvaljuje vsem učencem, ki so sodelovali pri dogodku, in tudi tistim, ki so se samo udeležili bazarja. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi dela in truda vseh sodelavcev šole, ki se jim vodstvo šole zahvaljuje za aktivno sodelovanje pri izvedbi, staršem in obiskovalcem pa za donacije za šolski sklad.

 

Peter Kavčič, foto: arhiv OŠ Horjul

Oglejte si tudi