Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Spodbujamo medgeneracijsko solidarnost – naj lepo dejanje najlepše mesto najde!

Na Rdečem križu Ljubljana vsako leto v mesecu decembru obdarujemo in obiščemo starejše. Prostovoljci iz Krajevne organizacije Rdečega križa Horjul so konec leta 2021 obiskali in obdarili 80 starejših oseb v občini Horjul.

Z željo po spodbujanju medgeneracijske solidarnosti in vključevanju mladih v pripravo daril vsako leto sodelujemo z več osnovnimi šolami. Pri obdarovanju je v letošnjem šolskem letu sodelovalo kar 40 osnovnih šol na območju RKS-OZ Ljubljana. V okviru projekta Drobtinica so učenci z mentorji okrasili glinene lončke  lončke solidarnosti, ki s svojo unikatnostjo in lepimi mislimi starejšim lepšajo zimske dni, medtem ko skrbijo za sobno rastlino in s tem tudi zase. Osebe, ki skrbijo za vsaj eno sobno rastlino, po raziskavah bolje skrbijo tudi zase. Nega in skrb za sobno rastlino nezavedno pripeljeta do tega, da to skrb preslikamo nase in si s tem dvigujemo energijo. Vsak lonček je bil ustvarjen s srčnostjo in z lepimi željami za starejše.
V teh časih še posebej močno spodbujamo, da se je solidarnosti mogoče učiti samo z živo prakso in zgledom, le tako bodo tudi mladi občutili, kaj pomeni starost ter kasneje v odrasli dobi imeli čut za solidarnost do starejših in čut za solidarnost nasploh. Spodbujamo vas, da naredite naslednji korak do prijaznejšega kraja, poglejte okoli sebe in poiščite priložnosti za lepa dejanja. Naj tudi vaše lepo dejanje lepo mesto najde! 
Krajevne organizacije RK pomagajo pri uresničevanju humanitarnih ciljev naše organizacije, v okviru katere RKS-OZ Ljubljana izvajamo različne programe, ki so namenjeni sočloveku. 
Vabimo vas, da postanete prostovoljec, prostovoljka.
V kolikor se želite aktivno vključiti v delovanje Krajevne organizacije RK Dobrova, Polhov Gradec ali Črni vrh in tako prispevati k bolj povezani in solidarni lokalni skupnosti, vas vabimo, da nas kontaktirate na 040 858 052 ali na vedrana.pokleka@rdecikrizljubljana.si .

SOLIDARNOST in SOČUTJE je pravi odgovor!

Oglejte si tudi