Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Vandalizem pri OŠ Horjul

Uničevanje javne lastnine je nedopustno. Sodobna družba, kjer so dobri medsebojni odnosi, delo in spoštovanje ene od temeljnih vrednot, tega ne more dopustiti. Konkretno v tem primeru, so ljudje, ki jim ni mar za to, kar s skupnimi močmi gradimo, uničevali nekaj, kar je od vseh nas.
Kdor se je konec avgusta ali v začetku septembra peljal ali hodil mimo osnovne šole, je lahko opazil, da se tam gradi, da nastaja lep park, da je to prostor, kjer se bomo že čez nekaj tednov družili in s prijatelji ali družino uživali v toplih jesenskih dneh. Nad medgeneracijskem središču v nastajanju pri OŠ Horjul, ki bo namenjeno vsem občanom, so se žal v noči z 21. na 22. avgusta znesli ljudje, ki nimajo spoštovanja. Izvajalcu gradbenih del so že tretjič povzročili škodo na gradbišču in mu ukradlii gradbeni material. Prav tako so povzročili škodo na objektu OŠ Horjul. Seveda je bila o škodnem dogodku obveščena tudi policija, ki raziskuje primer. 
Na občini Horjul so bili nad tem dejanjem globoko razočarani. 'Precej lažje je nekaj uničiti kot ustvariti – da bi ustvarili nekaj novega, lepega in dobrega, je navadno potrebnega precej truda in denarja, da bi slednje uničili, pa je dovolj en sam nesrečen človek. Na tem mestu se zdi smiselno vprašanje: Si res želimo družbo, v kateri bo potrebno omejevanje in kaznovanje druženja, pogosta prisotnost policije in redarjev ali bomo raje stopili skupaj in poskrbeli za našo lokalno pripadnost in varnost ter sami poskrbeli, da se dobre ideje in dela v kraju podprejo? Dejanja, ki so se v zgodila v okolici OŠ Horjul, v Republiki Sloveniji niso obravnavana kot manjši prekršek, pač pa se sankcionirajo kot kaznivo dejanje zoper premoženje in kaznivo dejanje zoper splošno varnost ljudi in premoženja.' 

Zato vas pozivajo, da ste pozorni na morebitno sumljivo (nočno) dogajanje v okolici gradbišča pri OŠ Horjul in o tem nemudoma obvestite policijo na telefonsko številko 113. Morebitne očividce preteklega vandalizma pa prosijo, da jim vse informacije v zvezi z neljubim dogodkom sporočite na telefon Občine Horjul 01 759 11 20 in tako pomagate preprečiti nadaljnjo škodo. Prav tako vas naprošajo, da poskrbite za lastno varnost in ne hodite na območje ograjenega gradbišča pri OŠ Horjul, saj je vstop na gradbišče dovoljen le zaposlenim.

 

Besedilo: Peter Kavčič, Foto: občinski arhiv

Oglejte si tudi