Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Sodelujte v nagradnem foto natečaju

Že Ivan Cankar je pisal o lepotah, ki se raztezajo vzdolž horjulske doline in to ovekovečil s svojim delom. Danes, v času, ko smo priča digitalizaciji in hitremu utripu življenja, pa vse prepogosto pozabljamo, v kako lepem koncu sveta živimo in da se je dobro včasih ustaviti, razgledati okrog sebe in da tudi s telefonom ali fotoaparatom za spomin in priljubljena socialna omrežja stisnemo kakšno fotografijo.
Da bi spomnili, kako lepo je na tem koščku Slovenije in z namenom, da ob tem nastanejo čudovite in zanimive fotografije, je občina Horjul razpisala nagradni foto natečaj z naslovom LEPOTE HORJULSKE DOLINE.
Vsi, ki boste sodelovali in poslali fotografije, se boste tudi potegovali za praktično nagrado, ki jo prejme zmagovalec iz rok strokovne komisije.

Župan Janko Prebil pa je spomnil, da je nekaj vredno še več kot praktična nagrada: ''Natečaj, ki je namenjen zbiranju fotografij z utrinki kotičkov iz celotne Horjulske občine v vseh letnih časih, bodisi s prikazom njenih naravnih in kulturnih lepot ali pa običajev ter drugih zanimivosti domačih krajev, ima veliko vrednost za naš kraj. Odločili smo se, da najboljše fotografije zberemo v letni koledar 2023, kar bo za vse sodelujoče velika čast. Predvsem pa bomo domačinom omogočili, da vsak dan pogledajo na koledar in ob fotografiji, ki bo krasila določen mesec začutijo lepoto kraja, kjer živijo.''
Na občini še poudarjajo, da mora biti na panorami fotografije razvidno, da je posneta v horjulski občini. Za fotografijo, na kateri so prikazani ljudje, mora avtor pridobiti tudi njihovo pisno soglasje. Vsak udeleženec natečaja lahko predloži do 3 fotografije v minimalni ločljivosti 2500 točk po daljši stranici (resolucija fotografije naj bo 300 dpi, torej primerna za tisk). Format shranjene fotografije naj bo JPG in naj ne presega velikosti nad 5MB. Pri tem ni pomembno, s čim ali na kakšen način je bila posneta fotografija, torej lahko uporabite pametni telefon z dovolj kakovostno kamero, fotoaparat, akcijsko kamero ali celo dron. Važno je, da bo fotografija zanimiva, kakovostna in da ustreza omenjenim kriterijem.

Ocenjevalna komisija bo med prejetimi fotografijami izbrala le najboljše in avtorje nagradila s praktično nagrado, fotografije pa bodo krasile strani koledarja, ki ga bo ob koncu leta prejelo vsako gospodinjstvo.

Fotografije lahko pošljete po elektronski pošti na obcina@horjul.si (lahko tudi preko WeTransfer prenosa) ali pa jih prinesete na USB ključku na naslov občine. Natečaj je odprt od 24. januarja do vključno 31. avgusta 2022.

Razglasitev končnih rezultatov bo do 30. septembra 2022, ko bo komisija tudi obvestila vse avtorje, ki bodo s fotografijami sodelovali v koledarju.


Več o natečaju in o pravilih sodelovanja najdete na spletni strani občine:

Nagradni fotonatečaj z naslovom »LEPOTE HORJULSKE DOLINE« - horjul.si

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi