Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Ste nevladna organizacija s potencialom? Kaj to je in ali ste to vi?

To ste tista razvojno naravnana društva, zasebni zavodi in druge nevladne organizacije, ki želite svojo dejavnost širiti in dvigniti na višji nivo. Ni pa nujno, da ste velika organizacija, niti ni nujno, da imate že koga zaposlenega.

 

Pričakujemo, da bodo organizacije s potencialom v roku dveh let razvile dodaten produkt ali storitev, s katerim boste koristili sebi in okolju.

 

Na Stičišču Središče nameravamo v koncept vključiti 10 - 15 organizacij in vsaki od njih ponudili vsaj 24 ur usposabljanja. Od tega 6 ur individualnega svetovanja in najmanj 18 ur izobraževanj, na teme strateškega razvoja, promocije, vpeljevanja tržnih aktivnosti itd. Vsi sodelujoči naj si rezervirajo termin 17. in 18. april 2020, ko bodo vabljeni na dvodnevno delavnico, predvidoma ob morju. Stroške bivanja in prehrane krije Stičišče Središče.  

 

Po prijavi se boste srečali z našim svetovalcem, s katerim boste skupaj oblikovali načrt sodelovanja in opredelili cilj, ki ga želite doseči. Nato se boste do konca leta 2021 udeleževali načrtovanih usposabljanj, mi pa vas bomo spremljali in vam svetovali.  

 

Vzpostavili bomo tudi on - line mentorstvo, ki vam bo na voljo v delovnem času stičišča, NVO-ji pa se boste na nas lahko obračali z vprašanji in pobudami. Vzpostavili bomo prostor, kjer si boste NVO-ji s potencialom sposobni tudi medsebojno svetovati in si pomagati, čeravno ste iz različnih občin.

 

Časovno bomo usposabljanje prilagajali tako, da bomo individualna svetovanja prilagodili vašemu času, usposabljanja pa bomo organizirali v popoldanskem času ali za konce tedna. Pričakujemo, da bo proces pri vsaki organizaciji potekal najmanj eno leto. Načrtujemo pa tudi dvodnevna, vikend usposabljanja.  

 

Če bi tudi vi svojo organizacijo radi popeljali na "višji nivo" - vabljeni k prijavi.  

 

Prijavite se tukaj.

 

 

***

Projekt se izvaja v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 – 2023 in se financira iz Sklada za razvoj NVO.

Oglejte si tudi