Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Plesna predstava za dobrodošlico pomladi

Horjul, 22. marec – Športno dvorano pri Osnovni šoli Horjul so prvo pomladno nedeljo napolnile članice Mažoretne in twirling skupine Prosvetnega društva Horjul z gosti, ki so za zveste gledalce in ljubitelje tovrstne dejavnosti pripravile plesni spektakel in tako v kraj priklicale pomlad.
Topli in s soncem obsijani dnevi ter razcveteni travniki so pravi znanilci pomladi. In lahko bi rekli, da je eden od horjulskih znanilcev pomladi tudi Pozdrav pomladi, ki ga že tradicionalno, 16. leto zapored, pripravljajo članice Mažoretne in twirling skupine Prosvetnega društva Horjul skupaj z gosti.

Tudi letos ni bilo nič drugače. Na prvo pomladansko nedeljo so zbrane s svojimi nastopi navdušile različne generacije plesalk znotraj skupin: čebelice, cicibanke, kadetinje, juniorke, seniorke ter posameznice. Ene so zaplesale s palico, druge so prikazale izredne gimnastične sposobnosti, tretje zahtevne twirling elemente, vsem pa so bile skupne zanimive in zahtevne koreografije na izbrano glasbo. Nastopi so bili – kljub kakšni neujeti palici – razgibani in prikupni. Posebej prisrčen je bil nastop gostov – vrtčevskih otrok iz skupine Metulji, ki so zbranim zapeli in prikazali, kako se lovi medveda. Nekoliko pa je tokrat izstopala jazz-balet točka Sare Istenič in Maje Železnik, ki sta poleg članstva v MTS Horjul tudi članici plesnega kluba Bolero in na tej ravni tekmujeta ter dosegata lepe uspehe.

Pester in zahteven program, ki so ga skupaj z gosti predstavile članice MTS Horjul, je prav gotovo zahteval veliko treningov, odrekanja in truda, tako nastopajočih kot vaditeljic ter preostalih, ki skrbijo, da se lahko dekleta redno udeležujejo treningov. Zato je bila ob koncu vsem tem izrečena posebna zahvala. Seveda pa niso pozabili na vse mame, katerih praznik je bil pred vrati, z izbranimi besedami se jim je zahvalila povezovalka dogodka Barbara Burjak, ki je tudi sicer poskrbela za bogato vsebino programa.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi