Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Občni zbor Društva upokojencev Horjul

Na prvo februarsko nedeljo, 5. februarja, smo se horjulski upokojenci udeležili Občnega zbora. Od 177 članov se nas je udeležilo 81. Predsednik društva, Matko Zdešar, je v uvodu pozdravil vse navzoče člane društva in zunanje vabljene goste, ki so se vabilu odzvali. Med nami sta bila predsednik in podpredsednik OZ DU Ljubljana, župan naše občine, predsednik DU Dobrova in predsednica ter podpredsednik DU Polhov Gradec. 
Predsednik našega združenja je prebral dnevni red OZ in za predsedovanje predlagal Braneta Dolenca in člane delovnih teles OZ. Vsi so bili soglasno potrjeni. Poročilo o delu društva za leto 2022 je podrobneje podal predsednik. Sledilo je finančno poročilo, ki ga je pred tem pregledal Nadzorni odbor, in ostala poročila. Po zaključku Občnega zbora je predsedujoči OZ pozval goste k besedi.
Prvi se je odzval naš župan Janko Prebil. Poleg tekočih del, ki so se iz preteklega leta premaknila v letošnje, je v planu še obnova rojstne hiše Kristine Brenkove, ki je že v lasti naše občine. V njej se bodo vrstila razna srečanja, pogovori, krožki, delavnice in še kaj. Objekt nasproti te hiše se bo preuredil v knjižnico, kamor bodo preselili sedanjo. Obstoječi objekt sedanje knjižnice pa bo služil potrebam koncesionarjev oz. Zdravstvenega doma.
G. Mirko Jarc, predsednik OZ DU Ljubljana Vič – Rudnik, je izrazil zadovoljstvo ob delovanju našega društva. Žalosti pa ga preslab vpis novih članov. Anton Grosek je predsednik DU Dobrova, Cecilija Jarc Polhovega Gradca. Oba sta izrazila željo, da bi se medsosedski odnosi še naprej dobro nadaljevali.

Po zaključku OZ je sledil kulturni program z zabavnim srečanjem. V naši sredini smo gostili pevca znane glasbene skupine Modrijani Sergija Lugovskega in pianista Franja Oseta. Oba sta iz znane glasbene skupine Modrijani. Predsednik našega društva je prijatelj Sergija in njegove družine. Prijateljstvo izvira iz časa balkanske volje, ko je njemu, takrat mlademu dečku in njegovi družini, pomagal uiti strahotam vojne in se preseliti v Slovenijo, kjer so še vedno.

Slišali smo pretresljive izpovedi takratnega trpljenja in po zaključku vsake pripovedi je zapel pesem sorodne tematike, kar je marsikomu orosilo oko. Za konec pa je po izboru občinstva zapel še znano Plestenjakovo pesem »Še en poljub mi daj«, za kar je prejel bučen aplavz.

Sledilo je kosilo. Pogrešali smo tiste, ki bi se nam lahko pridružili, pa jih ni bilo. Zato vabimo vse, da se nam pridružite, dokler vam zdravje to še dopušča, saj je škoda izpustiti vse lepo, kar imamo še pred seboj.



Zabeležila Olga Gabrovšek




Oglejte si tudi