Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Nočno orientacijsko tekmovanje NOT

V noči med 26. in 27. marcem je v Horjulu in okoliških gozdovih potekalo Nočno orientacijsko tekmovanje – NOT. NOT je taborniško tekmovanje, ki smo ga že 43. leto zapored organizirali taborniki iz Društva tabornikov rod Močvirski tulipani.
Letošnjega NOT-a se je udeležilo več kot 250 tabornikov s cele Slovenije, tekmovalci pa so bili stari od 15 do 60 let. S tekmovanjem smo pričeli v soboto popoldne, ko so se tekmovalci preizkusili v topografskem testu, vrisovanju kontrolnih točk na zemljevid in orientaciji v prostoru. Nato so se ekipe, ena za drugo, pognale v noč iskat kontrolne točke po gozdovih in vrtačah Horjula. Iskale so jih s pomočjo kompasa in zemljevida.  Na kontrolnih točkah so se preizkusili še v prvi pomoči, prehodu ''minskega polja'' preko merjenja razdalj in kotov, signalizaciji v Morse abecedi in v hitrostni etapi, kjer so morali čim hitreje priti z ene kontrolne točke na drugo.

V zgodnjih jutranjih urah so se ekipe vrnile na Osnovno šolo Horjul, kjer jih je pričakal topel obrok in telovadnica, kjer so si lahko nabrali nekaj moči in se odpočili. V nedeljo smo Nočno orientacijsko tekmovanje zaključili z zaključnim zborom, kjer so bile zmagovalne ekipe nagrajene s pokali in lepimi nagradami.

Veseli smo, da smo lahko po dveh letih premora zopet organizirali NOT, kjer smo vsi neizmerno uživali, predvsem pa smo hvaležni občini Horjul in Osnovni šoli Horjul, ki sta nam omogočili izpeljavo dogodka. 

Besedilo: Saša Luketa, Foto: Vito Drolec

Oglejte si tudi