Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Izlet KD Zelena dolina na Tirolsko

Oktober se je za Konjeniško društvo Zelena dolina začel nekoliko drugače kot običajno, lepše. Tudi letos smo 1. nedeljo septembra pripravili Konjeniško veselico, ki je dobro uspela. Prav v zahvalo vsem, ki so pomagali pri organizaciji dogodka, smo organizirali izlet na Tirolsko v sosednjo Avstrijo.

4. oktobra smo se v zgodnjih jutranjih urah zbrali na Bitncovi domačiji, kjer sta nas čakala avtobus in prijetna vodička ga. Ivanka Bizjak. Še malo zaspani smo začeli vožnjo proti mejnemu prehodu Karavanke, šli po avtocesti preko Avstrije in deloma Bavarske na mejni prehod pri Kufsteinu vse do kobilarne Ebbs. Tam se ukvarjajo z vzrejo Haflingerja, ki je avstrijska avtohtona pasma. Za tega konja pravijo, da ima zlato srce, saj je prijaznega značaja. Tudi njegova zunanjost spominja na zlato, saj ga prepoznamo po tipični rjavi barvi in čudoviti svetli grivi. V kobilarni smo si ogledali zelo urejene hleve in konje. Urejen pa imajo tudi muzej konjskih vpreg. Vprege so uporabljali v različne namene. Med drugim smo videli zimske sani, lovski voz in celo mrliški voz, s katerim še danes pospremijo pokojne člane društva Haflingerjev na zadnjo pot. V kobilarni smo nato naredili še skupinsko fotografijo in se odpravili naprej.

Pot nas je vodila po dolini Janeza Krstnika in ob naseljih Ellmau in Going. Ti dve naselji sta znani vsem, ki so spremljali nadaljevanko Gorski zdravnik. Sprehodili smo se do ordinacije dr. Martina Gruberja in do Susaninega gostišča. Po kratkem ogledu smo vožnjo nadaljevali skozi znani smučarski center Kitzbuhel ter čez prelaza Thurn in Febertauer. Tam smo se ustavili še na turistični kmetiji, kjer se ukvarjajo z vzrejo konj, ki so namenjeni jahanju. Z njimi turiste vozijo na izlete po okoliških gorskih poteh. Da pa lahko turistu ponudijo kar največ, imajo tudi restavracijo v alpskem slogu, ki je prišla še kako prav, saj smo bili po dolgem dnevu že vsi lačni. Ko smo se najedli in pogreli, smo se odpravili nazaj proti Sloveniji. Čakala nas je dolga pot, ki pa so jo popestrili otroci s svojim petjem.

Oglejte si tudi