Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Življenje z virusom, ki ne popušča

Spoštovane občanke in občani. Smo v času, ko nas ne loči več veliko od veselega decembra, ko se radi poveselimo in družimo. Ampak ali se bomo letos res lahko družili in srečevali po domovih? Ne vem! Upam, da bo zdravstvena situacija v državi to dopuščala. V resnici je vse ali pa vsaj zelo veliko odvisno od nas, od tega kako odgovorno se bomo obnašali.

Naši malčki se zagotovo veselijo obiska dobrih mož, ki v decembru nosijo darila pridnim otrokom. Letos bo prvi izmed njih, sveti Miklavž, v naši občini obdaroval kar 190 otrok, kar me izredno veseli. Darila je namenil otrokom do 8. leta starosti. Miklavž bo ustrezno s trenutnim stanjem razdelil darila otrokom na občinskem trgu, ki bo za to priložnost osvetljen. Za praznično vzdušje pa bomo tudi letos poskrbeli že na začetku decembra z svetlobnimi okrasji na javnih površinah. Miklavž vas bo s svojim spremstvom zelo vesel, darila pa bo razdelil varno z upoštevanjem varnostne medsebojne razdalje. Želim, da otrokom omogočimo veseli december, saj si zaslužijo lepe spomine na otroštvo. Sledilo pa bo še obdarovanje  v času božiča in novega leta. Zato vas pozivam, da praznujete odgovorno, v krogu družin. Vsi si želimo, da otroci lahko hodijo v šolo, zato bodimo skrajno previdni in grožnjo virusa vzamemo resno. V resnici ne vemo, kaj bo jutri, kam nas bo to pripeljalo, saj so razmere v bolnišnicah zelo resne.

Zato večjih prireditev zaradi vsem znanih razmer do konca leta ne načrtujemo. Skoraj zagotovo pa bomo organizirali aktivnosti, ki so lahko zunaj. Kot na primer pohod po poteh Cankarjeve matere, ki ga načrtujemo v sodelovanju z občino Vrhnika. Ker je pohod v naravi, na svežem zraku, kjer lahko ohranjamo varno razdaljo, ga načrtujemo kot običajno zjutraj v nedeljo, 26. decembra. Odhod bo ob 8.30 pri cerkvi svetega Kancijana na Vrzdencu. Sprehodili se bomo do poslovilne vežice in počastili kip v spomin Cankarjevi materi in nato pa po ustaljeni poti nadaljevali proti Žažarju ter Stari Vrhniki s ciljem na občinskem trgu na Vrhniki, kjer bo tudi uradni zaključek.  Ne vemo pa še točno, kako bo z blagoslovom konj na štefanovo 26. decembra v Vrzdencu pri gasilskem domu. O vsem vas bomo sproti obveščali na občinskih spletnih straneh.

Ob bližajočem se koncu leta lahko z zadovoljstvom povem, da se projekti zelo dobro zaključujejo kljub posameznim oviram, kar pa vse redno in sproti uspešno rešujemo. Upamo, da nam bo vreme naklonjeno in bodo gradbena dela lahko nemoteno potekala in se tudi zaključila. Čakamo še na postavitve zaščitne ograje v naselju ob Ljubgojščici, na asfaltiranje ceste Podolnica Brezje in bosta končana še dva projekta. Tudi prizidek vrtca lepo napreduje, sedaj se že montirajo strojne in elektro inštalacije, tako da bomo septembra prihodnje leto že lahko sprejeli malčke v nov del vrtca.

Želim vam lepe decembrske praznike in zaključek leta. Upam, pa da nam narava nakloni tudi nekaj snega, da se bodo otroci razveselili zimskih radosti.

Župan, Janko Prebil

Oglejte si tudi