Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
15°C
-1°C
JUTRI
19°C
-2°C

Želim vam zdravja, upanje in veselje

Spoštovane občanke in občani. Najprej vam želim voščiti vesele božično-novoletne praznike. Vem, da so letos drugačni od tistih iz minulih let, ko smo se med seboj lahko ob takem času obiskovali in družili. Vsi pogrešamo ta socialni del in komaj čakamo, da bodo razmere zopet dovoljevale življenje, kot ga poznamo in po katerem danes hrepenimo.

Želim vam, da čuvate sebe in svoje bližnje in da ostanete zdravi. Prav zdravje je v tem času vrednota, ki se jo dosti bolj zavedamo in cenimo. Žal so podatki o obolelih in ljudeh s hujšo obliko bolezni v Sloveniji zelo visoki. V horjulski občini nam je do sedaj širjenje virusa uspelo dobro zajeziti in lahko le še rečem, da naj tako tudi ostane. Zasluga za to gre seveda vsem vam. 

Verjamem, da bo leto, ki prihaja, boljše. Občina je v dobri finančni kondiciji in z optimizmom gledamo naprej in razvijamo nove projekte. Kaj vse smo v minulem letu postorili in kaj nas čaka v letu 2021 si lahko preberete v dveh člankih, kjer smo vse skupaj podrobneje predstavili. Med večjimi projekti pa želim izpostaviti dva, ki sta najvišje prioritete. To je gradnja kanalizacije v Žažarju in gradnja prizidka v vrtcu Horjul. Veseli me tudi, da bo delovanje zdravstvene ambulante potekalo nemoteno naprej, brez prekinitve, saj smo v zaključnih fazah pridobivanja vseh soglasij. Vedno moramo biti pripravljeni na pomoč tudi, ko pride do težkih preizkušenj, kot je bil udar strele v Samotorici. Pohvaliti moram vaščane in gasilce, ki so takoj priskočili na pomoč. V takšnih trenutkih se pokaže, kakšni ljudje smo.

Ko ste se v decembru sprehodili ali zapeljali skozi Horjul, ste ob večerih lahko opazili tudi praznično okrasitev. Upam, da smo vam s tem pričarali vsaj malo tistega pravega prazničnega vzdušja.

 

Župan Janko Prebil

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi