Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

V teh težkih časih pokažemo kdo smo v resnici

Spoštovane občanke in občani. Še pred kratkim smo živeli življenje v ustaljenem ritmu in delu. A ko pogledamo kaj se je zgodilo v začetku marca vidimo kako ranljiva družba smo v resnici. Žal je to naša realnost in samo od nas je bilo in bo odvisno kako se bomo soočili z nevidnim sovražnikom, ki ga ne smemo podcenjevati.

Sedaj je že jasno, da podcenjevanje in nespoštovanje odlokov, ki jih izreka država pelje v kaos in nevarno ogroža naš zdravstveni sistem. Nisem si predstavljal, da bo novoustanovljena Civilna Zaščita Horjul takoj na tako zahtevni preizkušnji. A rečem lahko le, čestitam predsedniku in vsem članom odbora za zelo dobro opravljeno delo . V takšnih razmerah je nujno sodelovanje med nami, da po nepotrebnem ne kršimo ukrepov v boju proti temu zahrbtnemu virusu in si ne delamo utvar, da se mi sami ne moremo okužiti ali prenesti virusa na naše bližnje, ki so morda celo bolj ranljivi od nas. Tu v tem trenutku moramo pomisliti na vse ljudi okoli nas! Nimam besed s katerimi bi se dovolj zahvalil gasilcem za izkazano sodelovanje in požrtvovalnost kot je na primer dežuranje na vhodu trgovin, ki so še odprte in ozaveščanje ljudi, da uporabijo zaščitne rokavice, razkužilo in se držijo ukrepa varnostne razdalje med nami. Prodajalke s katerimi se govoril so bile za to hvaležne, saj so se ob tem zavedale, da so bolj varne pred prenosom okužbe. Teh načel se držimo tudi na občini kjer se trudimo po naših najboljših močeh, da naše delo poteka naprej. Pozivam pa vse, da ne prihajate na občino in raje pokličite po telefonu, če je karkoli nujnega. 

Sodelavci, ki skrbijo za urejanje okolja in gradbene projekte so v tem času pripravili vso dokumentacijo, da bomo lahko čim prej začeli graditi prizidek pri vrtcu in uredili kanalizacijo v Zaklancu. Vaščane Zaklanca prosim, da sodelujete in ne zavirate postopkov urejanja kanalizacije, da bo čim prej konec onesnaževanja. 

Župan Janko Prebil

Oglejte si tudi