Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
27°C
16°C
JUTRI
29°C
16°C

Uspešnost gradimo skupaj

Spoštovane občanke in občani, z decembrom se začnejo tudi družinski prazniki in obdarovanja. Prav je, da si vzamemo čas za naše najbližje, da se tudi tempo našega življenja vsaj malce umiri in odpočije, tako kot v zimskem času to naredi narava. Otroci se seveda najbolj veselijo daril, ki jih prinesejo dobri možje. Prvi izmed njih, sveti Miklavž, je letos obdaroval kar 200 otrok.

V spremstvu angelčkov je pozdravil in nagovoril otroke ter njihove starše kar na občinskem trgu in tako polepšal praznični december.

Ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa so žal preprečili, da bi se lahko v tem času družili na prostem ob toplem napitku na stojnicah, kar seveda nikomur ni všeč. No, vseeno smo poskrbeli za vsaj nekaj prazničnega vzdušja z okrasitvami in lučkami ob glavnih cestah, za idilično podobo pa je poskrbel tudi prvi sneg. Ravno v dneh zaključevanja redakcije smo bili vsi župani vabljeni na sestanek k ministru za zdravje, ki nam je predstavil resnost situacije in apeliral na nas, da spodbujamo upoštevanje ukrepov za varovanje zdravja. Med te dokazano sodi tudi cepljenje. Zdravstveni strokovnjaki so poudarili, da je cepljenje za veliko večino prebivalstva varno, kdor pa je v dvomih, naj se o cepljenju posvetuje s svojim osebnim zdravnikom. Po ministrovih besedah nas zagotovo čaka zahtevna zima in naloga vsakega od nas je, da poskrbi za svojo varnost in varnost svojih bližnjih ter sodelavcev.

Drugače pa ob koncu leta ugotavljam, da smo večino projektov uspešno pripeljali do konca. Del ceste med Brezjami in Podolnico nam je uspelo asfaltirati, sneg in dež v začetku decembra pa je ta proces nekoliko upočasnil, tako da ostaja del ceste še neasfaltiran, kar pa bo urejeno ob prvih ugodnih vremenskih razmerah. Dela na prizidku vrtca dobro napredujejo kakor tudi priprava dokumentacije za prihajajoče infrastrukturne projekte. Med te sodi tudi gradnja kolesarske steze in širitev ceste od Vrhnike prek Horjula do Vrzdenca, ki bo financiran s strani direkcije za ceste, mi pa imamo tu pomembno vlogo, da pripravimo vso potrebno dokumentacijo za razpise. Projekt se pripravlja že pet let in je sedaj tik pred tem, da se realizira. Z gradnjo bomo začeli naslednje leto, zato tudi pozivam vse, ki še niste podali dokumentacije glede odkupa zemljišč, da to uredite sedaj. V nasprotnem primeru se bodo postopki zavlačevali, ampak direkcija za ceste ima določene vzvode in pride do teh zemljišč tudi po drugačni poti. Zavedati se moramo, da je ta projekt pomemben za razvoj občine in večjo varnost v prometu.

Ob tem naj še povem, da smo na občinskem svetu potrdili prvo branje proračuna za prihodnje leto in verjamem, da ga bomo na zadnji seji konec decembra tudi potrdili. Že več let se trudimo, da ugodimo vašim željam in predlogom, ki jih preko vaških odborov in občinskih svetnikov podajate naprej. Tako bo tudi v prihodnje, moj cilj in cilj celotne občinske uprave je, da vam zagotovimo čim boljšo kakovost življenja v naši občini ter seveda razvoj. Občina, ki se ne razvija, v resnici stagnira, posledice pa po določenem času občutijo vsi.

Za konec vam želim še lepe praznike ob iskreni zahvali za sodelovanje v letošnjem letu. 

 

Župan Janko Prebil

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi