Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
11°C
4°C
JUTRI
11°C
-1°C

Spremembe so del življenja

Za nami je zelo deloven mesec september. Otroci so zakorakali v novo šolsko leto, športniki ste se lahko pomerili na gorskem teku ali kolesarski dirki na Koreno, na Vrzdencu ste lahko plesali v latinsko – ameriških ritmih, gasilci so se pomerili na zahtevnih tekmovanjih, skratka aktivnosti nikakor ni manjkalo. Zelo delavni smo bili tudi na občini kjer smo se poleg obilice rednega dela ukvarjali tudi s kadrovskimi spremembami.

Tako ste ob začetku šolskega leta lahko opazili, da smo izvajali ukrepe za večjo varnost naših najmlajših. Ob tej priložnosti se želim zahvaliti vsem, ki so s svojim prostovoljnim delom pospremili otroke na njihovi poti. Tu so se tradicionalno izkazali naši upokojenci, ki so na izpostavljenih mestih kot so prehodi za pešce počakali naše otroke in poskrbeli, da so varno prečkali cesto. Seveda gre vsa zahvala tudi vam voznikom, ki ste pozorni na to, da je v času ko otroci prihajajo v šolo ali pa popoldne ko odhajajo domov potrebno biti še nekoliko bolj pozoren in pazljiv za volanom. Svojo nalogo so dobro opravili tudi medobčinski redarji in policija iz policijske postaje Vič, ki s svojo prisotnostjo vedno poskrbijo, da se promet umiri. Na prvi šolski dan sem vse prvošolce tudi osebno pozdravil in jim zaželel veliko uspeha na njihovi poti izobraževanja. Ne smemo pozabiti, da je znanje eden od osnovnih pogojev za razvoj vsakega posameznika, kot veste pa tudi sami znanja nikoli ni premalo, pravzaprav se učimo celo življenje.

Na občini sicer delamo s polno paro po končanih počitnicah, zadovoljen sem, da imamo novo direktorico občinske uprave. To je domačinka Urška Marolt, ki že zelo dobro pozna delo na občini in samo lokalno okolje. Verjamem, da smo dobili odlično direktorico za zahtevne naloge s katerimi se že ali pa se še bomo ukvarjali.  Žal smo enega od sodelavcev tudi izgubili. Jani Jelovšek, ki je na občini skrbel za gradbene in okoljske projekte nas je zapustil in odhaja novim poslovnim izzivom naproti, ob tej priložnosti se mu iskreno zahvaljujem za vse delo, ki ga je opravil v naši občini, saj je bil vpleten v številne velike gradbene projekte. Lahko povem, da smo preko razpisa že našli novo sodelavko, ki bo prevzela njegove naloge in z optimizmom gledam naprej, saj nas takšne spremembe ne ustavijo. Takšne menjave so del življenja, kadri  se menjajo, ljudje želijo napredovati in se izobraževati.

Na Vrzdencu lahko opazujete, kako lepo napredujemo pri gradnji objekta poslovilne vežice. Do konca septembra se bodo že izvajala obrtniška dela v notranjosti tako da lahko rečem, da potekajo dela po planu. Morda bo vse skupaj končano kak dober teden kasneje kot smo sprva predvideli ampak, ko enkrat objekt dobi streho je pogled nanj že navdušujoč saj dobiva tisto končno podobo.

 

Župan Janko Prebil

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi