Logo MojaObčina.si

Horjul

JUTRI
1°C
-3°C
PET.
0°C
-5°C
Deli

Sprejet prostorski načrt nam ponuja nove možnosti

Drage občanke in občani, za nami je izredno delovno obdobje, ki pa je s sprejetjem novega občinskega prostorskega načrta prineslo nove možnosti v naši občini. Težko je opisati koliko ur, truda, energije, sestankov in usklajevanj je bilo potrebnih za to, da smo lahko izpeljali ta postopek, ki je zahteval veliko angažiranosti vseh vpletenih v občinski upravi.

Upam si trditi, da zdaj končno prihaja čas, ko smo z ureditvijo protipoplavnih ukrepov prišli do trenutka, ko lahko začnemo delati na projektih, ki so zaradi dosedanje poplavne ogroženosti mirovali. Pravnomočnost OPN prinaša možnosti nadaljnjega razvoja in širitve podjetij Metrel in Huliot, kar nam tudi v prihodnje zagotavlja dodatna delovna mesta v občini Horjul. V Žažarju se bosta lahko začeli graditi težko pričakovana večnamenska športna dvorana in kanalizacija, na Vrzdencu in Lesnem Brdu pa je tudi vse nared, da se v najkrajšem možnem času lotimo gradnje poslovilne vežice. Veseli me tudi, da so nekateri občani, ki želijo v prihodnje graditi na svojih zemljiščih, zdaj le prišli do te možnosti.

Smo tudi v obdobju, ko se pripravljamo na začetek gradnje kanalizacije v Zaklancu. Na občini smo poskrbeli tudi, da bo prišlo do ureditve meteorne kanalizacije, pločnikov in javne razsvetljave na tem območju. Sredi oktobra tudi pričakujemo dokončano vzpostavitev optičnega omrežja T2 na območju Stare ceste, Šolske ulice in ob potoku. Z zadovoljstvom zrem v prihodnost športnega parka Horjul, ki ima zdaj novega upravitelja. Naša vizija je jasna, tu želimo vzpostaviti center športnega dogajanja in druženja ljubiteljev športa zato vsi lepo vabljeni v prenovljene prostore, ki bodo svoja vrat odprli na začetku oktobra. Na koncu vam še voščim uspešno spravilo pridelkov in prijeten vstop v jesen, ki pa bo v naši občini še kako delovna.

 

Župan Janko Prebil

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij