Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
18°C
6°C
JUTRI
19°C
5°C

S prebujanjem narave prihaja tudi optimizem

V začetku marca se narava že počasi prebuja iz zimskega počitka in kaj hitro bodo naše misli, usmerjene na delo na polju ali na vrtu. V občini Horjul nam je v februarju uspelo dobro zajeziti širjenje korona virusa, za kar se vam iskreno zahvaljujem, saj brez vašega sodelovanja in upoštevanja ukrepov za varovanje zdravja tega na bi mogli storiti.

Prav tako so v boju z virusom zelo uspešni tudi v domu starejših občanov in s tem je naša epidemiološka slika dobra. Naj tako ostane še naprej! Zdravje je res vrednota, ki jo žal največkrat znamo ceniti šele takrat, ko pride bolezen.

Na občini se lahko pohvalimo z napredkom na vseh področjih našega dela. Sredi februarja sem z vrhniškim županom, gospodom Danijelom Cukjatijem, podpisal sporazum o sodelovanju pri gradnji kolesarskega omrežja, ki bo z urejanjem ceste, ki povezuje Vrhniko in Horjul, pripomogel k večji varnosti vseh. Tako kolesarjev kot vseh, ki se dnevno ali nekajkrat tedensko peljete priti Vrhniki. Zavedati se moramo, da so naše prometnice kot žile v telesu. Če želimo, da bo vse delovalo dobro brez zapletov, mora biti ta infrastruktura urejena. V skrbi za naše okolje smo naredili pomemben korak naprej tudi s poskusnim zagonom nove čistilne naprave v Podolnici. Rekonstrukcija je narejena, manjka le še ureditev okolice. Kar pa me veseli, je to, da čistilna naprava že obratuje in služi svojemu namenu.

Februarja smo poskrbeli tudi ozaveščanje naših najmlajših o pomenu čistega okolja na pridelavo domače hrane. Za horjulsko osnovno šolo in vrtec so naši čebelarji podarili del pridelanega medu, ki se bo porabil za prehrano otrok, ob tem pa smo jim razdelili tudi zgibanke, kjer bodo lahko izvedeli več o pomenu lokalno pridelane hrane in skrbi za čisto okolje ter o čebelah.

Želim vam, da ostanete zdravi in da pričakamo toplejše dni, ko se bo lahko življenje vrnilo nazaj v bolj ustaljene tirnice.  

Župan, Janko Prebil

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi