Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Projekti

Spoštovane občanke in občani, smo v času, ko se življenje vrača v tirnice, ki smo jih navajeni. To občutimo tudi v občinski upravi, saj se naše aktivnosti pospešeno odvijajo v smeri, ki smo jo začrtali.

Z javnim razpisom smo izbrali izvajalca za sanacijo in ureditev vodotoka Ljubgojščica. To bo eden od najpomembnejših projektov v bližnji prihodnosti. Dela bodo potekalo od Ljubgojne pa vse do nove čistilne naprave. S tem bo urejeno poplavno območje Horjula in omogočena širitev vrtca v Horjulu. Vse občane, ki jih ta sanacija in ureditev na neposreden način zadeva, smo pravočasno obvestili tako z javno razgrnitvijo kot tudi z dopisom in priloženo skico kjer bodo potekala dela. Ob tem bi želel poudariti, da je ta poseg nujen in pričakujem sodelovanje vseh. V kolikor bi prišlo do oviranja sanacije in ureditve vodotoka, za katero imamo seveda urejeno vso dokumentacijo, moram opozoriti, da bodo te zadeve reševale pristojne inšpekcijske službe. To seveda pomeni, da bo vsak posameznik dolžan prevzeti tudi morebitne globe. 

Izbrali smo tudi izvajalca del za urejanje in širitev ceste na Laparijo. Dela se bodo tako začela v kratkem, ob tem pa naprošam vse, ki se vsakodnevno vozite po tej cesti, za strpnost. Ureditev prometa bo prilagojena jutranjim in popoldanskim prometnim konicam, tako da boste lahko čim bolj nemoteno odhajali na delo in se potem tudi vračali domov. O zaporah ceste boste obveščeni tudi na spletni strani občine Horjul. Ko bo potekalo asfaltiranje, bo obvoz speljan skozi Samotorico in na 'Pil'. 

Veselim se tudi ureditve medgeneracijskega centra v okolici osnovne šole. Tam bomo zgradili lepe sprehajalne poti, jih opremili s kar 15. klopcami, uredili bomo tudi igrala na prostem za otroke, vrtove z različnimi tematikami. To bo hkrati tudi učna pot, opremljena z ustreznimi informativnimi tablami. V času počitnic bomo tudi uredili šolsko okolico. Naredili bomo pešpot mimo športne dvorane do vhoda v šolo, preplastili šolsko nogometno igrišče in zamenjali ograjo. Zadeve napredujejo tudi v Žažarju, kjer sedaj čakamo na gradbeno dovoljenje za izgradnjo kanalizacije. Lahko pa že povem, da bo uradna otvoritev poslovilne vežice na Vrzdencu 16. avgusta. Tu so vsa dela zaključena, okolica je lepo urejena in menim, da smo lahko vsi skupaj ponosni na to pridobitev, ki so jo na Vrzdencu čakali dolga leta. Do takrat bo tudi že dokončan spomenik posvečen Cankarjevi materi na Vrzdencu. To bo še ena pridobitev za ohranjanje kulture in spomina na velikega pisatelja ter domoljuba, ki je močno zaznamoval našo preteklost in sedanjost. 

Njegove velike sanje so bile, da bi Slovenci složno zaživeli kot narod v svoji domovini. Spomnimo se na to vsako leto, 25. junija, ko praznujemo dan državnosti. Želim vam vse dobro, šolarjem lepe počitnice, vsem skupaj pa predvsem, da ostanete zdravi.  

 

Župan, Janko Prebil

Oglejte si tudi