Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Novo leto, nove priložnosti, novi projekti

Spoštovane občanke in občani. Zima vsaj zaenkrat še ni pokazala zob in morda je celo bolje, da tako ostane, no, a vseeno malo snega lahko pričakujemo kadarkoli. Po drugi strani pa nam ugodno vreme dopušča, da smo lahko aktivni na naših projektih, ki jih tudi v tem letu ne bo zmanjkalo.

Na straneh Našega Časopisa smo vam pripravili pregled največjih in najpomembnejših projektov, ki so za našo občino ključnega pomena za razvoj. Ob nedavni raziskavi smo bili veseli podatka, da je občina Horjul zelo visoko na lestvici najbolj razvitih občin v Sloveniji, kar je samo priznanje in potrditev dobrega dela.

V pripravi imamo vedno nove projekte, ki so namenjeni temu, da je kakovost bivanja kar se da dobra. Zagotovo pa lahko med najpomembnejše tri v tem letu štejemo ureditev ceste od mosta do cerkve na Lesnem Brdu. Poleg tega imamo v načrtu gradnjo črpališča fekalne kanalizacije pri gasilskem domu na Vrzdencu. Izvedba črpališča in umestitev fekalnega voda za lokal, gasilski dom in 4 hiše, ki so v depresiji, bo stalo okoli 200 tisoč evrov. Tretji od večjih projektov pa je v pripravi in bo prinesel varno cestno povezavo za vse udeležence v prometu od Ljubgojne do Vrzdenca.

S sodelavci na občini imamo vedno pripravljene projekte, ki jih lahko realiziramo, ko so na razpolago sredstva v državi in na ta način uspešno gradimo in poslujemo.

Omenil bi tudi, da imamo za razvoj športnega parka Horjul tudi pripravljeno idejno zasnovo in bomo postopoma sestavljali to športno sestavljanko v sodoben center, ki bo povezoval šport v naši občini.

Želim vam veliko zdravja, uspeha in pozitivne energije v letu, ki je pred nami.

 

Župan Janko Prebil

Oglejte si tudi