Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Gremo optimistično naprej

Spoštovane občanke in občani, smo tik pred tem, da zaključimo šolsko leto, ki je bilo polno prilagajanj in vse prej kot lahko tako za otroke, starše kot tudi učitelje. Upam, da bodo otroci lahko ostali do konca šolskega leta v šolskih klopeh in da ne bo prehudih nihanj pri znanju in spretnostih.

Boj s pandemijo Covid 19 še ni končan, čeprav že vidimo rezultate cepljenja. Sam sem se dal cepiti takoj, ko sem dobil poziv, ravno v maju pa sem prejel tudi drugi odmerek cepiva. Pozivam vas, da se greste cepiti, če pa imate dvome, se posvetujte z vašim zdravnikom. Le na tak način se bomo lahko vrnili v bolj normalno življenje, lahko se bomo ponovno družili, obiskovali kulturne in športne prireditve ter potovali vsaj približno tako kot pred izbruhom pandemije. V maju smo tudi praznovali meni prav poseben praznik. 20. maja je namreč tradicionalni dan čebel, ki so pomembne za naravo in kmetijstvo. Ob tej priložnosti sem se srečal tudi z ministrom za okolje in prostor mag. Andrejem Vizjakom, ki je tudi pred kamerami pojasnil pomen bivanja v sožitju z naravo, skupaj pa sva predstavila primer urbanega čebelarjenja na strehi stavbe omenjenega ministrstva v Ljubljani.

Naj omenim tudi, da projekti v občini potekajo nemoteno in napredujejo. Končujejo se dela na cesti, ki pelje na Koreno, zelo daleč pa smo tudi pri urejanju vsega potrebnega za gradnjo prizidka v vrtcu Horjul. Trenutno smo v fazi izbire najboljšega ponudnika za izvedbo tega pomembnega gradbenega projekta, ki bo zagotovil več mest v našem vrtcu. V naslednjem koraku nas čaka pogajanje z izvajalcem in verjamem, da nam bo uspelo dobro določiti vse detajle. Naj poudarim, da so na zadnji seji občinskega sveta svojo podporo gradnji prizidka ponovno podali občinski svetniki in izpostavili pomen širitve. Prav tako nemoteno tečejo aktivnosti pri urejanju vodotoka skozi Horjul. S tem bomo uredili protipoplavno varnost, hkrati pa odpravili določene nepravilnosti iz preteklosti, ko se ni gradilo v skladu s predpisi.

Za konec naj omenim še dva dogodka, ki sta zaznamovala ta mesec. Upam, da vas je prvomajska jutranja budnica naših gasilcev spravila v dobro voljo in poskrbela, da je se vsaj malo začelo dogajati. Potem je pa tu še obisk olimpijske bakle, kjer lahko rečem, da smo se s ponosom pridružili občinam, ki podpirajo šport in olimpizem. Tudi na tem področju so se v maju začele določene aktivnosti saj so se strogi ukrepi nekoliko omili in so dovoljena tako združevanja ljudi kot tekmovanja. Šport je za občino pomemben in za njegov razvoj imamo v pripravi dolgoročne načrte tudi pri nas.

Naj vam zaželim še vse dobro ob bližajočem občinskem prazniku. Naj vam ta pogum in odločitev, da smo lahko uspešna in samostojna občina zagotovi optimizem za naprej. Prav je, da se vsako leto 21.  junija spomnimo na to.

Župan Janko Prebil

Oglejte si tudi