Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Društva so pomemben del naše družbe

Spoštovane občanke in občani, upam, da ste uspešno začeli novo leto. Sam se si januarja in v prvi polovici februarja vzel čas in se udeležil praktično vseh občnih zborov društev, ki delujejo v naši občini.
Sam sem mnenja, da so prav društva eden od pomembnih dejavnikov, da so naše lokalne skupnosti žive, da se povsod nekaj dogaja, da se ljudje, ki jih veselijo enake stvari lahko med seboj družijo. S tem se krepijo tudi naši medsebojni odnosi, na sestankih se porodijo dobre ideje, ki jim z zanimanjem prisluhnem. Tudi na tak način lahko od blizu vidim, kakšni so uspehi posameznih društev, kakšne so želje in potrebe po posameznih vaseh oziroma krajih, kaj določena skupina ljudi potrebuje. Ko sem poslušal letna poročila gasilskih društev, sem uvidel, da hujših gmotnih škod v minulem letu ni bilo, reševali so manjše požare, intervenirali pri kakšni prometni nesreči in to je bilo to. Naj tako ostane tudi v letošnjem letu. Veseli pa me, da se gasilci veliko ukvarjajo z izobraževanjem in vzgojo mladine. Znanje je tisto, kar nam prinaša napredek in konkurenčnost na vseh področjih. 

Prav potrebe v občini so tisto, kar me seveda zelo zanima. Kajti le tako se lahko kot občina uspešno razvijamo. S sodelavci v tem zimskem času pridobivamo še zadnja dovoljenja za začetke gradenj projektov, ki so v našem letnem načrtu. Tu moram poudariti, da stremimo k temu, da vso dokumentacijo urejamo po veljavnih predpisih in se ne gremo polovičarstva. To pa seveda terja čas, vztrajnost in veliko vloženega dela. 

 

Janko Prebil, župan

Oglejte si tudi