Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Delovna jesen

Aktivni smo bili na več področjih. Jeseni, natančneje oktobra, je čas, ko lahko ob dobrih vremenskih pogojih gradbena dela zelo hitro napredujejo, zato z njimi hitimo na vseh področjih. Jesen pa je tudi čas, ko s polj in sadovnjakov poberemo še zadnje pridelke. Žal pa se je izkazalo, da je bilo letošnje leto precej skromno, ko govorimo o tem, kar smo v naših krajih uspeli pridelati.

Veseli me, da smo v tem mesecu pred običajno precej obilnimi jesenskimi nalivi zelo dobro očistili vse vodotoke in smo s temi ukrepi poskrbeli za protipoplavno varnost. Naredili smo vse, kar je v naši moči, uredili smo tudi bankine ob cestah, uredili poljske poti ter položili asfalt na določenih manjših cestnih odsekih, kjer je bilo to predvideno v Podolnici in Žažarju. Skratka, z delom na gradbenem področju smo lahko zadovoljni.

Uredili smo tudi pokopališče na Vrzdencu in tlakovali poti na pokopališču v Žažarju. Poskrbeli smo tudi za ureditev odseka vodovoda v Žažarju v zaselku proti Berenčinu. Zahvaljujoč uspešnemu dogovoru z lastnikom zemljišča smo začeli smo tudi z obnovo vodohrana v Žažarju. Pogodba je podpisana in je dogovorjeno, da se dela končajo do decembra. Gre za star vodohran, zgrajen v šestdesetih letih prejšnjega stoletja in je bil že precej načet, zaradi česar je tudi puščal. Poleg tega smo se lotili še sanacije strehe na vrtcu v Horjulu, kar je bilo precej zahtevno zaradi demontaže sončne elektrarne.

Ko ste se vozili po glavni cesti skozi Horjul ali okoli Metrela, ste lahko opazili, da smo zgradili nove brvi čez vodotoke in stare lesene brvi zamenjali z betonskimi. Moram pa pohvaliti tudi dela na kolesarki, ki lepo napredujejo in se bližajo zadnji fazi. V roku enega meseca naj bi bila dela v naši občini zaključena.

S tem bo zaključen velik in pomemben projekt, s katerim bomo pridobili vsi, predvsem pa bo bistveno bolje poskrbljeno za varnost kolesarjev.

Župan Janko Prebil

 

Oglejte si tudi