Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Delo teče naprej, tudi po zaslugi vseh vas

Spoštovane občanke in občani. Smo v času, ko je na preizkušnji naša volja, povezanost in človečnost. Verjamem, da nobenemu ni lahko in ob tej priložnosti se želim vsakemu od vas zahvaliti, ker spoštujete uredbe in odloke, ki nam pomagajo v boju proti koronavirusu.

Moje delo se je seveda v tem času nekoliko spremenilo, saj sem se tudi sam moral prilagoditi na nastalo situacijo. Kljub vsemu sem vsak dan na občini, saj morajo nekatere stvari čim bolj nemoteno napredovati. Občina je sicer uradno zaprta, nekateri sodelavci pa so dosegljivi na telefonih in preko elektronske pošte. Skrbimo, da delo in življenje poteka naprej, da se izvajajo vse nujne storitve, ki so tudi vezane na sodelovanje s podizvajalci in kooperanti, kjer nas zavezujejo pogodbe. Življenje v občini ne more zastati in določene stvari je treba nadaljevati. Treba je vzdrževati ceste, vodovod, skrbeti za odvoz smeti in podobno. Nenujne zadeve smo seveda prestavili, tako bo tudi kosovni odvoz odpadkov in nevarnih snovi prestavljen na kasnejši čas. Sicer pa lahko z veseljem ugotovim, da delo na vseh zastavljenih projektih poteka naprej. Seveda je vse skupaj bolj zahtevno, a projektanti delajo naprej po navodilih sodelavcev. Zatika se na Upravni enoti, ki zbira vloge in dokumentacijo, postopkov pa ne pelje naprej. Do danes nismo odpovedali nobenega projekta in verjamem, da bo tako tudi naprej, zna pa se zgoditi, da bo pri katerem od njih prišlo do kakšnega časovnega zamika. Pod naše najvišje prioritete sodijo projekti, kot so gradnja prizidka v vrtcu, obnova oziroma gradnja nove čistilne naprave, ki bo dejansko opravljala svojo nalogo, tako kot mora. Kot tretjo prioriteto pa postavljamo sanacijo ceste na Koreno do Laparije. Smo tako daleč, da lahko gremo v razpis in širitev ceste. Glede projektov v Žažarju smo v tem obdobju odvisni od Upravne enote, saj čakamo na gradbeno dovoljenje. Šele nato lahko začnemo s postopkom za razpis. 

Za konec se želim še zahvaliti vsem članom Civilne zaščite Horjul. Takoj po začetku delovanja smo poslali nekatere člane na izobraževanje na Ig, kjer so pridobili določena znanja, ki nam sedaj pridejo prav vsem v občini. Ugotavljam, da smo pravočasno postavili štab oziroma vodstvo, ki je svojo vlogo izpeljalo brezhibno. Tudi zato smo v boju proti koronavirusu uspešni. Iz centrale v Ljubljani prejemamo tedensko ali na nekaj dni različne potrebščine, ki jih nato Civilna zaščita Horjul razporeja naprej. Seveda pa smo se znašli tudi sami in se povezali s podjetji, da smo prišli do ustreznega zaščitnega materiala in razkužil. Tako smo v eni od akcij izdelali pralne zaščitne maske in jih razdelili po gospodinjstvih, priskrbeli za razkužila pred trgovinami in v sodelovanju z gasilskimi društvi ozaveščali občane in pazili na njihovo varnost. Vsem, ki ste sodelovali oziroma še sodelujete pri teh akcijah se iskreno zahvaljujem, prav tako podjetjem, ki ste donirali sredstva, da smo lahko poskrbeli za varnost občanov. 

Želim vam veliko zdravja in upanja. To je namreč tisto, kar v teh časi potrebujemo.

 

Župan Janko Prebil 

Oglejte si tudi