Logo MojaObčina.si

Horjul

JUTRI
0°C
-1°C
PET.
2°C
-1°C

Delavno poletje in novo šolsko leto

Spoštovane občanke in občani, za nami je počitniški čas, ki pa je vsaj pri nas, na občini minil precej delavno. Tudi sam sem izkoristil le nekaj dni dopusta, izkoristil lepe konce tednov. Julija in avgusta sem predvsem delal na tem, da bodo vsi projekti, ki jih vodimo, uspešno realizirani, ko bo prišel čas za to.

Veliko časa in truda vlagamo v urejanje dokumentacije za projekt izgradnje kanalizacijskega omrežja in čistilne naprave v Žažarju. Smo v zaključnih fazah pridobivanja zemljišč in vpisa v zemljiško knjigo, kar je pogoj, da lahko projekt zapeljemo v postopek pridobitve gradbenega dovoljenja. Želim, da se dela po predpisih, saj se je v preteklosti, predno sem prevzel županovanje, prevečkrat delalo brez ustrezne dokumentacije. Tudi to zdaj saniramo. Prenosi zemljišč in urejanje zemljiškoknjižnih zadev so v prvi vrsti namenjeni temu, da tam, kjer se kataster ne ujema s stanjem v naravi, to uredimo. Delamo po prioritetah, torej tam, kjer je to ta trenutek najbolj nujno.
V času počitnic smo poskrbeli tudi za ureditev cest v naši občini. Tako obnavljali in popravljali v Zaklancu, na Stari cesti v Horjulu, na cesti do Ramovža, na cesti, ki vodi na Kreno in na cesti proti Samotorici. Z veseljem vam tudi povem, da smo pri projektu izgradnje nove večnamenske dvorane v Žažarju prišli do koraka, ko moramo samo še preko javnega razpisa izbrati izvajalca gradbenih del. Kot sem obljubil, se bodo stvari premaknile naprej: tako kot lahko na Vrzdencu opazujete, kako se gradi poslovilna vežica, bodo tudi prebivalci Žažarja lahko spremljali, kako nastaja ta pomemben in nujen objekt v njihovi vasi. To delamo za sedanje in prihodnje rodove, torej tudi za našo mladino, ki je naša prihodnost. 

Ob začetku novega šolskega leta zato tudi pozivam vse voznike, da posvetijo maksimalno pozornost najmlajšim, ko bodo za volanom vozili skozi naše kraje. Še posebno pa bodite pozorni pri šoli in povsod, kjer se otroci pred ali po prihodu iz šole zadržujejo. Hitrostne omejitve v naši občini so dobro postavljene in so nam v pomoč, da lahko varno vozimo in ne ogrožamo sebe ali drugih. Še posebno pa bodite pozorni na tiste male prvošolčke z rumenimi ruticami okoli vratu, saj je zanje vse novo in se še ne znajdejo najbolje v novem okolju. Naj bo njihov vstop v šolo, v hram znanja varen in prijazen. Ob začetku šolskega leta bodo naše šolarje na izpostavljenih mestih tako kot vsako leto tudi letos spremljali in varovali naši prostovoljci upokojenci. Za ta trud in njihov čas se jim že vnaprej iskreno zahvaljujem.

 

Župan, Janko Prebil

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi