Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

December je čas za novoletne lučke in novo zimsko pravljico

Spoštovane občanke in občani. Smo v času, ko je pred nami veseli december in čas za veselje in srečanja s prijatelji ter seveda tudi čas, da se ozremo nazaj, kaj smo v minulem letu naredili. V teh dneh ali tednih se bodo končala dela na projektu rekonstrukcije ceste med Vrhniko in Horjulom in gradnja vzporedne kolesarske steze, kar je ena pomembna pridobitev za vse nas.

Seveda bo marsikaj odvisno tudi od vremena, a vseeno lahko rečem, da se bližamo zaključku še enega pomembnega projekta, ki bo izboljšal občinsko infrastrukturo in poskrbel tudi za boljšo varnost v cestnem prometu. Upam tudi, da bodo v sosednji – vrhniški občini, uspešno zaključili dela čim prej in boste lahko to cesto, ki je zelo prometno obremenjena, začeli v polnosti uporabljati. Do tedaj vas še naprej prosim za potrpežljivost in razumevanje ter seveda upoštevanje prometne signalizacije. 

Veselimo me tudi, da smo v Žažarju uspešno obnovili dotrajan vodohran, ki bo bistveno pripomogel k oskrbi s kvalitetno pitno vodo. Sanacija je bila nujna, saj so bile izgube vode doslej prevelike zaradi poroznosti. Prav tako smo uredili vso potrebno opremo, da bo vodohran opremljen po najsodobnejših standardih.

Povem lahko tudi, da so na občinski seji v prvem branju že potrdili proračun za prihodnje leto. Proračun je usklajen in potrjen s strani vseh občinskih svetnikov. Če bodo potrebne še kakšne dopolnitve ali spremembe, bomo seveda to tudi še pravočasno upoštevali do drugega branja.

Zaradi višjih stroškov in inflacije smo morali spremeniti cene vodarine in točke NUSZ ter vrtca. Gre pa za minimalne spremembe, zato bodo omenjeni izdatki za občane med najnižjimi ali celo najnižji v naši bližnji in daljni okolici.

Na občini smo se tudi potrudili, da  bo letošnji december minil v znamenju dobre volje in praznovanja na Občinskem trgu, zato vas vse vabim, da se - ko vam bo čas dopuščal - dobimo v Zimski pravljici. Upam tudi, da bo vreme naklonjeno in da bo prihajajoča zima navrgla tudi nekaj snega. Mi smo na hladno vreme in tudi na morebiten sneg, ki zna pobeliti horjulsko dolino, dobro pripravljeni.

December je čas, ko radi pogledamo novoletne lučke in se v družbi prijateljev poveselimo, kar nas vse skupaj samo še bolj povezuje. Če smo povezani pa zmoremo zares veliko.

 

Župan Janko Prebil

Oglejte si tudi