Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Zelena luč za izgradnjo kanalizacije v Žažarju

Dobre novice za Žažar! Izvedeno je bilo javno naročilo in izbran izvajalec Komunalne gradnje d.o.o. Pogodbo za izvedbo del je skupaj z direktorjem izvajalca podpisal župan Janko Prebil 10. maja. Investicija sodi med večje v občini Horjul in znaša v skupni vrednosti 2.582.015,82 z ddv. Z gradnjo naj bi začeli že v juniju.

Izvedla se bo novogradnja kanalizacijskega sistema s čistilno napravo. Sočasno se bo izvedla tudi rekonstrukcija vodovoda, gradnja meteorne kanalizacije, postavila javna razsvetljava ter uredilo ceste.

Investicijo financira občina Horjul, ki je kandidirala na javni razpis za dodelitev sredstev na ukrepu: zeleni prehod – komponenta čisto in varno okolje, podukrep: izboljšanje ukrepov na področju ravnanja z vodo in okoljske infrastrukture (c1 k3), operacija: »investicije v sisteme odvajanja in čiščenja odpadne vode, ki ležijo na manjših aglomeracijah od 2.000 pe« – Ministrstvo za okolje in prostor.

Župan Janko Prebil je ob podpisu pogodbe z izvajalcem dejal, da s tem v občini zaključujejo zavezo, da bo povsod poskrbljeno za čiščenje odpadnih voda. Evropska zakonodaja nam nalaga, da to uredimo do leta 2024. Kjer kanalizacije ni možno izvesti, bomo zadeve reševali z malimi čistilnimi napravami.

 

Peter Kavčič

Foto: Občinski arhiv

Oglejte si tudi