Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
7°C
0°C
JUTRI
6°C
5°C
2873

Zaključeni pomembni večletni projekti, ostala dela napredujejo po načrtu

V septembru in prvi polovici oktobra je bilo na gradbiščih po občini zelo živahno. Z zadnjimi deli se je sklenil projekt protipoplavne ureditve, rekonstrukcije cest so v zaključni fazi ali pa napredujejo po načrtu, kakor tudi gradnja prizidka pri Vrtcu v Horjulu. S temi aktivnostmi na občini skrbijo za razvoj in varnost ter kakovost bivanja v naši občini.

Prizidek k vrtcu lepo napreduje

Širitev prostora, namenjenega vrtcu Marjetica v Horjulu, napreduje po načrtih. Gradbena dela podkletenega betonskega dela so zaključena, tako da se je že začela druga faza, torej gradnja pritličja. Izvajalcem del je nekaj težav povzročila visoka podtalna voda in prisotnosti vode v zaledju gradbene jame. Zato so v kleti izvedli vodotesno bela kad, da ne bi kasneje, ko bo prizidek končan, prihajalo do vdora vode ali vlage. Z urejanjem protipoplavne varnosti na tem območju se bo sicer v prihodnje onemogočilo vodi, da bi prihajalo do takšnih težav.

Rekonstrukcija prepusta na cesti v Kajndol – Vrzdenec

Gradbena in asfalterska dela na cesti v Kajndol na Vrzdencu so končana. Za varnost pešcev in ostalih uporabnikov ceste je v načrtu še postavitev varovalne ograje. S tem zadnjim prepustom na hudourniškem vodotoku se je tudi uredila protipoplavna varnost na Vrzdencu.

Cesta na Koreni tik pred zaključkom

Z zadnjimi deli na odseku ceste na Koreni, ki vodi proti Slevci, se končujejo tudi aktivnosti na tem gradbišču. V zaključni fazi, do zaključka redakcije našega časopisa, je izvajalce čakalo še polaganje finega planuma in asfaltiranje. Vsa dela bodo končana do sredine oktobra.

Cesta med Brezjami in Podolnico zelo blizu polaganja asfalta

Na lokalni cesti, ki povezuje Dobrovo in Horjul, natančneje na odseku Brezje – Podolnica, so v oktobru potekala dela na sistemu odvodnjavanja oziroma meteorni kanalizaciji. Po izkopu in polaganju jaškov je sledilo polaganje kinet. Po izvedenih delih odvodnjavanja se bo izvedla rekonstrukcija ceste. Najprej sledi odstranjevanje spodnjega in zgornjega ustroja, priprava za asfaltiranje in na koncu še samo asfaltiranje. Na občini Horjul se zahvaljujejo občanom za potrpežljivost in razumevanje ob zaporah, ki nastajajo zaradi gradnje.

Omilitveni ukrepi za zmanjšanje poplavne ogroženosti na Ligojščici

Večletni projekt urejanja protipoplavne varnosti v horjulski občini se je s koncem septembra tudi uradno končal. Urejanje vodotokov je bilo nazadnje izdelano pri podjetju Huliot in v Ljubgojni. Zaradi varnosti bodo na določenih odsekih v Ljubgojni postavili le še varovalne ograje, ki bodo znotraj naselja izdelane iz lesa in kamnitim brežinam ali opornim zidovom dodale tudi lep izgled. Na odsekih, kjer struga poteka ob cesti, bodo namestili standardne varovalne cestne ograje.

Župan Janko Prebil pojasnjuje: 'S temi zadnjimi deli bomo zaključili izjemno pomemben projekt, na katerem smo intenzivno delali več let. Veseli me, da bomo s tem omogočili razvoj občini in občanom.'

Javna razsvetljava na Lesnem Brdu

Po obnovi vodovoda na delu vasi Lesno Brdo so ob cesti postavili tudi novo, sodobno javno razsvetljavo. Gre za svetilke z nizko porabo električne energije, ki bodo v dolgih večerih omogočile varnejše sprehajanje pešcev ob cesti. Ob tem so določene dele ceste tudi na novo preplastili in uredili odvodnjavanje meteornih voda. 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi