Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Spoznajmo jo

Urška Vesel Pikec - žena in mami, strokovnjakinja za področje visokega šolstva ter kandidatka Nove Slovenije za volitve v Državni zbor Republike Slovenije. Mlada, energična ženska, ki želi soustvarjati lepšo prihodnost vseh nas in naših zanamcev. Spoznajte jo.

Urška Pikec Vesel, kako bi se na kratko predstavili?

Večino svojega življenja živim na Brezovici pri Ljubljani. Prihajam iz sedemčlanske družine, ki me je naučila delavnosti, poštenosti in mi priučila skrb za sočloveka. Sem žena in mami dvema mladoletnima otrokoma. Zaključila sem študij pedagogike in andragogike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Trenutno sem zaposlena na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport kot strokovnjakinja za področje visokega šolstva. Od nekdaj sem se zanimala za aktualno politično dogajanje v Sloveniji ter se spraševala, kaj lahko sama prispevam k izboljšanju življenja Slovencev.

 

Zakaj ste se odločili kandidirati na državnozborskih volitvah?

Kot dolgoletno članico Nove Slovenije me je tajništvo NSi povabilo k premisleku o kandidaturi na prihajajočih volitvah. Po posvetovanju z družino in seznanitvi z volilnim programom NSi je bila odločitev jasna. Gre pa seveda za čisto nov izziv. Sama se v preteklosti nikoli nisem javno izpostavljala, ampak sem vedno delovala kot tiha mravljica ali ženska iz ozadja. Odločitev, da grem iz t. i. cone udobja in se preizkusim kot volilna kandidatka na volitvah v Državni zbor RS je presenetila okolico, sprva tudi mene samo. A v tekmo grem premišljeno in odgovorno.

Zakaj Nova Slovenija?

Enostavno zato, ker je to stranka, ki ji zaupam že 14 let. Z ljudmi, ki stranko vodijo in jo predstavljajo, imam le pozitivne izkušnje. Pomembno mi je, da me stranka kot članico vedno informira o aktualnem političnem dogajanju v Sloveniji ter vselej jasno in v skladu z mojimi vrednotami ter načeli zavzema svoje stališče. NSi ima odlične predloge za razvoj in stabilnost Slovenije. In še zame izredno pomembno dejstvo – Nove Slovenije ne definirajo afere, ampak odličen program.

Kje je Nova Slovenija najmočnejša?

Prav gotovo je to program Nove Slovenije z vsemi cilji in rešitvami, ki bi našo državo pripeljali na boljšo pot. Naj navedem zgolj nekaj ključnih: nižja obdavčitev plač, skrajšanje čakalnih dob zaradi možnosti izbire, ukinitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja, vzdržen pokojninski sistem. Slovenija je čudovita država, ima pa slabe sisteme – zdravstvenega, pokojninskega, delovno-pravnega in še lahko naštevam. NSi ima rešitve, v katere je pametno investirati, da bodo dobro živeli naši otroci in  vnuki.

 

Kako se boste približali volivcem?

Sem človek, ki stavi na pristni, osebni stik, zato bom poskušala obiskati čim več volivcev. Organizirali bomo nekaj srečanj, in sicer na meni pisan način – ob kavici in klepetu.  V svojih nabiralnikih pa lahko volivci pričakujejo nekaj propagandnega materiala. Vse skupaj bom beležila na svoji FB-strani. Zato dobrodošli vsi, ki bi me radi bolje in konkretneje spoznali, da jo spremljajo, saj bom tam odpirala vsebine in objavljala svoja mnenja o temah, ki bodo v prihodnosti oblikovale slovensko politiko.

Kaj pa Urška Pikec Vesel rada počne v prostem času?

Rada kaj dobrega skuham ali spečem svojim najbližjim. Moji domači – mož in otroka najraje preizkušajo nove recepte in pogosto pohvalijo mamine specialitete. Vedno je na moji nočni omarici zanimiva knjiga. Uživam v naravi, peš ali s kolesom, še najraje vidim, da se mi pridružijo tudi otroka in mož. Moja skrita strast pa je sestavljanje sestavljank, ki se jih lotevam z velikim zanimanjem. Večja in zapletenejša kot je sestavljanka, večji je izziv. Izzive namreč obožujem in volitve bodo vsekakor pravi izziv zame.

Oglejte si tudi