Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Prva seja novoizvoljenega občinskega sveta

V četrtek, 6. decembra, se je v sejni dvorani občinske stavbe sestala nova zasedba občinskih svetnikov in občinske volilne komisije. Prvo ustanovno sejo je, kot veleva poslovnik, vodil najstarejši občinski svetnik Andrej Stanovnik.
Po kratkem uvodu je predsednik volilne komisije Jure Simić podal poročilo volitev, v katerem ni bilo ugotovljenih nepravilnosti, zato je sledila še potrditev veljavnosti in nastop novega mandata župana Janka Prebila. Župan se je vsem skupaj zahvalil za podporo in predstavil svoj pogled na nadaljnje vodenje in usmeritev delovanja vodstva občina v naslednjem mandatu. Poudaril je pomen skupnega sodelovanja za dobro vseh občanov in pomen vaških odborov, ki so kot podaljšana roka v lokalni skupnosti in imajo možnost in tudi dolžnost, da prenesejo želje in potrebe občanov vodstvu občine in občinskemu svetu. Po končanem glasovanju in zaključku uradnega dela prve seje je sledila še zdravica in neformalno druženje ob kozarčku penine kot se za tak svečani dogodek spodobi.

Posebna zahvala vsem, ki ste se udeležili lokalnih volitev

''Spoštovani občani in občanke. Dovolite, da vam izrečemo zahvalo ob izkazani podpori tudi na letošnjih lokalnih volitvah, predvsem pa hvala tistim, ki so dali glas podpore ob kandidaturi. Oba svetnika iz Horjula se bova trudila, da bova v čim večji meri zastopala interese Horjula.''

Občinska svetnika Andrej Stanovnik in Aljaž Velkavrh

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi