Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Potrjeni vsi predlogi

14. seja se je končala s sprejetjem predloga odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o občinskem prostorskem načrtu Občine Horjul, ukinitvijo statusa javnega dobrega dveh nepremičnin, sprejetjem poročila o polletni realizaciji proračuna, predlogov za imenovanje članov nadzornega sveta družbe Javni holding Ljubljana d.o.o. in odloka o spremembah ter dopolnitvah odloka o ustanovitvi in izdajanju glasila Naš časopis.
Na začetku seje je župan pozval vse prisotne k minuti molka v počastitev nedavno preminulega častnega občana Franca Golca, ki  je pustil neizbrisen pečat v lokalni skupnosti, saj je bil človek, ki ni ostal samo pri idejah in besedah, temveč se je stvari lotil dejavno in sadove njegovega dela uživamo še danes. Nato je sledil delovni del seje: prav v vseh točkah dnevnega reda so svetniki predloge izglasovali z absolutno večino, nihče ni bil proti ali vzdržan. Seja je bila za Občino Horjul tudi nekoliko slovesna, saj je bila ena od točk na dnevnem redu tudi sprejetje novega prostorskega načrta. Spremembe in dopolnitve odloka bodo začele veljati skladno z določbami odloka po potrditvi gradiva na seji Občinskega sveta Občine Horjul in objavi v Uradnem listu RS konec septembra.  
Z ukinitvijo statusa javnega dobrega dveh zemljišč, ki sta nasproti Centra starejših Horjul, Deos d.d., in v naravi predstavljata del dvorišča pri stanovanjski hiši z naslovom Pot na Koreno 2–4, bo mogoče urediti to območje. Sprejem predlaganega sklepa ne bo imel neposrednih finančnih posledic na proračun občine. Finančna služba Občine Horjul je nato predstavila trenutno stanje proračuna. V tega niso bile vključene nobene nove obveznosti, poraba proračunske rezerve pa je točno razvidna iz sklepov o prerazporeditvah, ki vključujejo proračunske postavke in namen porabe. Pri tekočih odhodkih izvedba poteka kot načrtovano. V prvem polletju letošnjega leta so tekoči prihodki presegli odhodke. Skupaj s prenesenimi sredstvi iz preteklega leta se prenašajo v prihodnje obdobje, zato zadolževanje tudi v prihodnje za pokrivanje trenutnih naložb ne bo potrebno. Jožefa Žitko Pirc je bila soglasno imenovana med predlagane člane nadzornega sveta družbe Javni holding Ljubljana d.o.o. Ob koncu seje so svetniki predstavili še vprašanja s področja lokalnih skupnosti, na kar so odgovorni tudi odgovorili in predstavili trenutno stanje.

 

Besedilo in fotografije: Peter Kavčič

 

Oglejte si tudi