Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Občinske novice

  • Tudi letos sofinanciranje MKČN
  • Obveščamo vas, da bo Občina Horjul tudi v letu 2015 sofinancirala postavitev MKČN na svojem območju. Sofinanciranje malih komunalnih čistilnih naprav bo znašalo do 300 €/PE oz. največ 40 % vrednosti nakupa in postavitve MKČN. Razpis vključuje sofinanciranje postavitve MKČN na območju naselij Koreno, Samotorica in Lesno Brdo, v vseh preostalih naseljih pa samo posamezne objekte, kjer ni predviden priklop na javni kanal. Besedilo javnega razpisa se nahaja v nadaljevanju Našega časopisa in na spletnih straneh Občine Horjul.
    Ob tem pozivamo vse občane, naj čim prej poskrbijo za ustrezno odvajanje komunalnih odpadnih voda, saj neustrezno odvajanje komunalnih voda močno onesnažuje okolje ter predvsem pitno vodo, hkrati pa sofinanciranje v prihodnjih letih ni zagotovljeno.

    • Idejna zasnova za kanalizacijo Zaklanec

    V naselju Zaklanec je predvidena izgradnja javne kanalizacije, to je gradnja glavnega kanala za odvod komunalne odpadne vode z navezavo na obstoječe kanalizacijsko omrežje v naselju Horjul, ki se nadalje navezuje na ČN Horjul. V sklopu gradnje kanalizacije bomo poskušali najti rešitev še za izgradnjo javne razsvetljave in pločnika, ki naj bi predvidoma potekal skozi naselje Zaklanec, gledano od križišča proti Polhovemu Gradcu po levi strani cestišča. Kako naj bi potekal glavni kanal, je razvidno iz priložene skice idejne zasnove projekta. Vaščane Zaklanca pa s tem obveščamo, naj si idejno zasnovo ogledajo in morebitne pripombe oz. predloge do 5. marca 2015 javijo na upravo Občine Horjul.

    • Pasji iztrebki znova povzročajo težave

    Veliko je bilo že napisanega o težavah s pasjimi iztrebki, vendar od občanov še vedno prejemamo številne pritožbe, da iztrebke opažajo tako na javnih kot zasebnih površinah. Težave bodo še bolj izrazite, ko bo na pločnikih skopnel sneg in razkril, koliko pasjih iztrebkov je ostalo za psi, ki se ne ozirajo na kraj opravljanja potrebe, lastniki pa za njimi niso pripravljeni pospravljati. Naj zato znova opomnimo lastnike, vodnike oziroma skrbnike živali, da morajo za živaljo počistiti iztrebke tako, da jih zavijejo v vrečko in odložijo v zabojnik za komunalne odpadke. Kršitve nevestnih lastnikov bo obravnaval Medobčinski inšpektorat in redarstvo, ki bo kršitelje tudi kaznoval.

     

    Oglejte si tudi