Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Občinske novice - avgust

 
  • Javni razpis za sofinanciranje izvajanja športnih vsebin na območju Občine Horjul

Občina Horjul je na spletni strani objavila Javni razpis za sofinanciranje prireditev in izobraževanj v Občini Horjul za leto 2016.. Razpisna dokumentacija je zainteresiranim na voljo na spletni strani, dvignejo pa jo lahko tudi na sedežu občine v času uradnih ur. Vse informacije o razpisu dobite na telefonski številki 01 759 11 23 (Urška Marolt) ali prek elektronske pošte urska.marolt@horjul.si.

  • Javni razpis za najem športne dvorane pri OŠ Horjul za dejavnost športa

Občina Horjul je na spletni strani objavila Javni razpis za najem športne dvorane pri OŠ Horjul za dejavnost športa za sezono 2016/2017. Razpisna dokumentacija je zainteresiranim na voljo na spletni strani, dvignejo pa jo lahko tudi na sedežu občine v času uradnih ur. Vse informacije o razpisu dobite na telefonski številki 01 759 11 20 (Mojca Jazbar) ali prek elektronske pošte mojca.jazbar@horjul.si.

  • Sanacija linijskih razpok

Junija je občina pristopila k sanaciji linijskih razpok na lokalni cesti med Zaklancem in Lesnim Brdom. Izvajalec, podjetje Possehl iz Maribora, je zalil preko 2000 m linijskih razpok, kar bo bistveno podaljšalo življenjsko dobo asfaltne prevleke cestišča. Vsem voznikom želimo varno vožnjo.

  • · Nove avtobusne čakalnice

S strani vaščanov vasi Ljubgojna in Vrzdenec je bila podana pobuda za postavitev avtobusnih čakalnic ob državni cesti, kjer poteka redna linija primestnega avtobusa. Podjetje Kovro, d. o. o., iz Ljubgojne je bilo izbrano kot najugodnejši ponudnik in tako izdelalo ter postavilo tri avtobusne čakalnice, dve na Vrzdencu in eno na Ljubgojni. S tem je Občina Horjul zagotovila vsem uporabnikom primestnega prometa, da lahko varno pričakajo avtobus tudi v nekoliko slabših vremenskih razmerah.

  • Obnova vodovoda Vrzdenec

V zadnjih dneh julija je občina začela z gradbenimi deli za položitev nove, večje vodovodne cevi v zaselku Maln na Vrzdencu, hkrati pa se polaga tudi kanalizacija za javno razsvetljavo, ki je do sedaj v tem delu še ni bilo.

  • Podpis pogodbe za izgradnjo čistilne naprave v Horjulu

V prvih dneh septembra bo med izbranim izvajalcem za izgradnjo nove čistilne naprave Horjul podpisana pogodba.  Vrednost pogodbe, ki je bila dosežena na pogajanjih,  znaša  nekaj več 2.2 mio € z DDV. Po terminskem planu izvajalca naj bi se dela začela predvidoma v mesecu septembru, pričetek poskusnega obratovanja  pa je predviden za jesen prihodnje leto.  

  • Akcija sofinanciranja sterilizacije in kastracije mačk v Občini Horjul

V zadnjem času je v Občini Horjul opaziti porast problematike nekontroliranega razmnoževanja mačk, kar je velikokrat posledica neodgovornih lastnikov živali, ki pustijo cela legla zavrženih mladičev na podeželju ob cesti.

Občina je že nekaj časa iskala ustrezne rešitve in se odločila, da izvede akcijo sofinanciranja sterilizacije in kastracije mačk v Občini Horjul. Akcija je predvidena v jesenskih mesecih, za vse podrobne informacije pa spremljajte občinsko spletno stran www.horjul.si.

 

Oglejte si tudi