Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Lokalne volitve 2018

Leto 2018 je leto lokalnih volitev na katerih se voli župan in svetniki občinskega sveta. Volitve so razpisane za 18. november 2018. Čas za vlaganje kandidatur že poteka, skrajni rok za vložitev kandidatur pa je 18. oktober 2018 do 19. ure. Kandidature za župana in svetnika občinskega sveta se do navedenega roka  vložijo na upravi Občine Horjul, kjer jih bo prevzela Občinska volilna komisija.

Kandidature se vlagajo ali preko političnih strank, kjer kandidiranje poteka po pravilih stranke ali pa neodvisno s podpisovanji oz. pisnimi podporami. Število potrebnih podpor določi občinska volilna komisija na podlagi določb zakona o lokalnih volitvah.  

Kandidati, ki nastopajo neodvisno s podpisovanji morajo za kandidiranje za župana zbrati najmanj 23 podpisov, za kandidiranje v občinski svet pa najmanj 30 podpisov, overjenih s strani Upravne enote.

Več o kandidiranju in lokalnih volitvah pa si poglejte na naši spletni strani www.horjul.si v zavihku Lokalne volitve 2018, strani Ministrstva za javno upravo ter Državni volilni komisiji.

 

Oglejte si tudi