Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
19°C
10°C
JUTRI
22°C
8°C
2873

Izgradnja kanalizacije v Žažarju

Občina Horjul je že v letu 2016 pristopila k izdelavi potrebne dokumentacije za izgradnjo kanalizacije v Žažarju. V tem načrtu poseganja v javno infrastrukturo je tudi obnova javne razsvetljave, ceste, vodovoda, ponikovalnice in hidrantnega omrežja.

Lansko leto, natančneje 25. 8. 2020, so na občini pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za gradnjo zaključenega sistema javne kanalizacije za odpadno vodo s čistilno napravo v Žažarju, ki bo potekala po občinskih cestah, tako da so lahko stekli nadaljni postopki.

Pred pričetkom gradnje je treba določiti lokalne priključke na glavni kanal, ki potekajo po zasebnih zemljiščih in so del projektiranja in financiranja s strani posameznih lastnikov.

Ker je pričetek gradnje odvisen od izrisov lokalnih priključkov in pridobitve vseh potrebnih soglasij, so na občini pozvali vaščane Žažarja, da pri projektantu, ki ga izberejo sami, naročijo izris lokalnega priključka za priklop objekta na kanalizacijsko omrežje.

Tako kot pri preteklih izgradnjah fekalne kanalizacije v občini Horjul je tudi v Žažarju strošek projekta za hišni priključek in izvedba lokalnega priključka stvar vsakega posameznika, medtem ko občina komunalnega prispevka za priklop obstoječih stavb na fekalno kanalizacijo tudi v Žažarju ne bo zaračunala. To pomeni, da bodo prebivalci Žažarja oproščeni stroška dela komunalnega prispevka, ki se sicer giblje med 3000 in 5000 evri glede na površino stanovanjskega objekta.

Na občini se zahvaljujejo za korektno sodelovanje.


Besedilo in foto: Peter Kavčič

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi