Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Zgodovinski uspeh - mladi ekipi PGD Horjul do državnega zlata in srebra!

V Novi Gorici je drugo soboto v septembru, potekalo državno tekmovanje v gasilski orientaciji, kjer je horjulska mladina dosegla zgodovinski uspeh. Mladinke so postale državne prvakinje, mladinci državni podprvaki, ves ta uspeh pa je dopolnila druga ekipa mladincev z 8. mestom.
Uspešna zgodba z zlatim in srebrnim koncem, se je začela pisati v Šentjoštu, kjer so vse horjulske ekipe mladih gasilcev odlično opravile s tekmovanjem. Mentorica Tinkara Burjek takole opisuje kako je vse skupaj potekalo: ''Na regijsko tekmovanje smo se uvrstili s kar 5 ekipami. Tekmovanje je potekalo na Vrzdencu, kjer smo se v deževnem 3. juniju prebijali skozi drseče gozdne potke, ter bolj kot suhe, opravljali mokre vaje gasilskih spretnosti. Kislo vreme nam ni prišlo do živega in smo se pogumno borili z nalogami. A kaj kmalu se je prav v času podelitve priznanj prikazalo tudi sonce, ko so naše 3 ekipe ponosno prišle po medalje, ki so bile hkrati tudi vstopnice za državno tekmovanje. Po veselju nad uspehom, je sledil kratek premor.''

Ob zavedanju, kakšna priložnost se jim odpira so mladi tekmovalci skupaj z mentorji zelo zavzeto pristopili h pripravam. Že takoj na začetku počitnic, so ekipe začele s kondicijskimi treningi z vzponi na Koreno. Mladinkam Terezi Burjek, Eriki Rožmanec in Lari Končan ter mladincem Joštu Rožmanec, Aljažu Rožmanec ter Klemnu Čepon, je bilo to že poznano, saj so se državnega tekmovanja mladinke uvrstile drugič, mladinci pa že tretjič. Popolnoma na novo pa so se tokrat s pripravami na državno tekmovanje, spoprijeli mladinci Jan Šubic, Urh Čepon in Ambrož Prebil, z občasno pomočjo Ažbeta Čepona, pod vodstvom Špele Zdešar.

Po pripravljalnem delu med počitnicami je prišel tudi dan tekmovanja in sicer v soboto 9. septembra. Horjulski mladi gasilci so se v zgodnjih jutranjih urah na pot podali skupaj s sosednjim društvom PGD Žažar, ki je na tekmovanju sodeloval z ekipo pionirjev. V prijetnem, sončnem vremenu smo se polni vznemirjenja prispeli v Šempeter pri Novi Gorici.

Tinkara Burjek je priznala, da je bilo je bilo ves čas tekmovanja zelo napeto: ''Ko so se vsi podali na pot, sva  somentorico Špelo Zdešar, ves čas preverjali odzive na cilju in računali, kdaj bi morali »naši« priti v cilj. Ko sva jih zagledali,  je sledila evforija navijanja. Med čakanjem na razglasitev, rezultatov tradicionalno nismo gledali, smo se pa zapeljali do Solkanskega mostu, ter se spustili do obrežja reke Soče. Ob povratku smo že komaj čakali na razglasitev.

Ko se je začelo brati rezultate smo vsi nestrpno čakali kdaj bodo poklicali PGD Horjul. Na naše veliko veselje so bile mladinke poklicane zadnje, kar pomeni, da so postale državne prvakinje! Takoj v naslednji kategoriji pa smo se veselili državnih podprvakov mladincev in 8.mesta druge ekipe.''

Ta neverjeten uspeh in veselje se je po prihodu domov nadaljevalo pri gasilskem domu v Horjulu, kjer je ekipe sprejel špalir gasilcev in gasilk mladine PGD Horjul.

Tinkara se je ob tem zgodovinskem dosežku zahvalila vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli h temu uspehu. ''Zahvaljujem se somentorici Špeli Zdešar, ki vedno poskrbi, da je vse nared za tekmovanje. Hvala vsem, ki ste bili delček te zgodovinske zlato-srebrne zgodbe s katero je poplačan ves trud in čas, ki smo ga vsi skupaj vložili v priprave in ure treningov'' še dodaja mentorica Tinkara Burjek.

Peter Kavčič, foto: PGD Horjul

 

Oglejte si tudi