Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Srečanje gasilcev veteranov ob koncu leta

Gasilstvo ima v horjulski dolini dolgoletno tradicijo, številna prostovoljna gasilska društva v občini so nadpovprečno uspešna tako v intervencijah kot tudi na tekmovanjih. Leto 2019 pa ni bilo zelo uspešno le za mlajše sekcije ampak tudi za horjulske veterane, ki so domov prinesli kar nekaj priznanj.
Na slavnostnem novoletnem srečanju je predsednik komisije za veterane Janko Šušteršič nagovoril vse prisotne in se ozrl nazaj na dogodke minulega leta. Komisija za veterane se je na svoji zadnji seji odločila, da na zadnje srečanje v letu 2019 povabi vse veterane in tudi ostale člane, ki so tekmovali v ekipah na tekmovanjih, ki so se jih udeležile. Predsednik je podal svoje videnje in dogodke v iztekajočem letu, prav tako tudi ostali člani komisije, ki so ocenili svoje delo po društvih. Na splošno je bilo delovanje veteranske komisije uspešno. Kot vrhunec minule sezone pa so izpostavili udeležbo ekip na občinskem tekmovanju, kjer so sodelovala drušva PGD Vrzdenec, PGD Podolnica in PGD Žažar. Regijskega tekmovanja so se udeležili le veterani iz PGD Žažar. Kot posebno uspešen dogodek pa so izpostavili tudi udeležbo starih gasilskih brizgaln  na Škofljici in Studenem pri Postojni kjer so veterani PGD Horjul premagali vso konkurenco in iz Škofljice odnesli domov nagrado za prvo mesto. Vse navzoče je pozdravil tudi župan občine Horjul Janko Prebil in jim zaželel obilo uspeha in zdravja v letu 2020 ter spomnil na pomen gasilcev, ki s svojim delom nesebično pomagajo pri reševanj življenj in imetja, ko pride do klica na pomoč. 

Po uradnem delu pa je sledilo družabno srečanje ob hrani in pijači. Veteranska komisija se zahvaljuje za prijetno okrašeno dvorano in slavnostno vzdušje, ki so ga pripravili člani PGD Vrzdenec ob pomoči upokojenskega društva Vrzdenec.

 

Besedilo: Peter Kavčič

Foto: arhiv GZ Horjul

Oglejte si tudi