Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
29°C
16°C
JUTRI
30°C
16°C

Razlitje vode v vrtcu Horjul

Kako nesreča ne počiva, se je izkazalo pred tedni, ko je v prvem nadstropju vrtca v Horjulu prišlo do okvare na centralnem ogrevalnem sistemu in do velikega razlitja vode. Hitremu posredovanju varnostne službe in PGD Horjul se lahko zahvalimo, da ni prišlo do večje gmotne škode ali celo poškodb.

Vse skupaj se je začelo z alarmom v varnostni službi, ki je takoj prišla na ogled. Zaradi velike količine vode, ki se je razlila po nadstropju, je namreč prišlo do kratkega stika. Električne varovalke so sicer opravile svojo nalogo, a presenečenje gasilcev, ko so prišli v vrtec, je bilo veliko, saj je bil dobesedno poplavljen. Gasilci so nemudoma zavarovali območje in poskrbeli za odstranjevanje vode. Na pomoč so priskočili tudi lokalni obrtniki, ki so vsak po svojih močeh pripomogli k hitremu ukrepanju in sanaciji elektroinštalacije, poškodovanih suho montažnih mavčnih plošč in pomagali pri sušenju prostorov.

'Na srečo se je vse skupaj zgodilo v soboto, ko je bil vrtec prazen in ni prišlo do kakšne nezgode. Izkazalo se je, da je bilo projektiranje neustrezno, saj je kotlovnica nameščena v prvem nadstropju namesto v pritličju ali v kleti, kot je to običajno. Ker je material popustil in se je velika količina vode izlila in po raznih poteh pronicala v nižjo etažo. Tako je seveda prišlo do zamakanja in stika vode z elektriko, kar seveda pomeni veliko nevarnost. Lahko se le iskreno zahvalim vsem, ki so tako hitro ukrepali in preprečili še večjo gmotno škodo ter organizirali začasne prostore in varstvo' še dodaja župan Janko Prebil, ki si je tudi takoj ogledal posledice izlitja vode v vrtcu.

Otroci so v času sanacije za dva tedna morali v varstvo v športno dvorano osnovne šole, kjer so jim uredili začasno bivanje v času varstva, v nekaterih primerih pa so ta čas ostali doma pri starših ali starih starših, kjer je bilo to mogoče.

Peter Kavčič, foto: Občinski arhiv

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi