Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Novo šolsko leto se je začelo tekmovalno

V posebnem članku lahko preberete, da je naša mladina tekmovala na državni gasilski orientaciji in dosegla vrhunske rezultate. 16. septembra pa smo se z ekipo pionirk udeležili pokalnega tekmovanja na Drenovem Griču, ki ga je organiziralo PGD Drenov Grič - Lesno Brdo. Z ekipo smo odkrili manjše pomanjkljivosti, ki so nam tokrat prinesle 7. mesto. Vse do državnega tekmovanja, ki je potekalo 23. 9. v Gornji Radgoni, smo se nadejali upanja, da bomo z vajami v tednu pred državnim tekmovanjem pomanjkljivosti lahko odpravile in rezultat izboljšale. Vedno pa je veliko seveda odvisnega tudi od sreče. In tako smo se v zgodnjih jutranjih urah z avtobusom skupaj s PGD Butajnova - Planina in PGD Dvor odpeljali proti Štajerski. Vzdušje med potjo je bilo veselo, vmes smo puncam spletli tudi kitke in jim podali še zadnje napotke. Čas je hitro mineval in že so bile na vrsti naše pionirke. A glej ga zlomka, kot da ni bilo dovolj prisotne že same treme, je z neba ravno takrat še močneje začel padati dež. Žal sreča in tudi vreme nista bila na naši strani, pa vendar smo zelo ponosni na naše najmlajše, saj so dosegle odlično 18. mesto od skupno kar 46. ekip. Kot mentorjem nam je pomembno, da se otroci zabavajo, z veseljem družijo in tkejo prijateljske vezi, kar je trenutno več kot očitno in naj bo tako tudi še naprej. Važno je sodelovati in ne zmagati! Ampak to še ni vse. Pionirke so imele tudi čast, da so se peljale s pravim vojaškim tankom, oživljale skoraj pravega vojaka, nekatere so bile tako pogumne, da so poskusile tudi streljati ... Skratka, kjer je volja, tudi dež ne uniči zabave. S tem pa tekmovanj še ni bilo konec.

Zadnji septembrski oz. prvi oktobrski vikend je bil povsem tekmovalno obarvan. V Kamniku pod Krimom je namreč potekalo občinsko tekmovanje v gasilsko-športnih tekmovalnih disciplinah. V soboto se je med seboj pomerila mladina. Nastopili smo kar s petimi ekipami, od tega so pionirke, mladinke in mladinci osvojili 1. mesto. Priložnost za tekmovanje so dobili tudi čisto novi člani, ki so se nam pridružili v poletnih mesecih, tako da se jim bodo začetki gasilstva še toliko bolj vtisnili v spomin.

V nedeljo pa je preizkušnja čakala še malo starejše gasilce. Članice B so zasedle odlično 1. mesto, člani B 2. mesto, člani A pa 3. mesto.
Za polno mero veselja pa so poskrbeli naši veterani, ki so se udeležili že 12. tradicionalnega srečanja starih ročnih brizgaln na Škofljici in izmed 7. ekip osvojili 1. mesto. Po opravljeni vaji so veterani svoje želodčke zasluženo potešili z okusnim pohorskim loncem.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in mentorjem!

Več podrobnosti in fotografij pa si lahko kot vedno ogledate na Facebook strani PGD Horjul.

Oglejte si tudi