Logo MojaObčina.si

Horjul

DANES
14°C
0°C
JUTRI
14°C
2°C
Deli

Mladinsko regijsko tekmovanje v gasilskem kvizu

V prostorih osnovne šole Horjul so se v soboto 10. marca mladi gasilci iz naše občine in bližnje okolice pomerili v znanju, ki ga pridobivajo med svojim usposabljanjem in urjenjem v posameznih gasilskih društvih. Najboljši bodo zastopali svoja društva na državnem tekmovanju.

Mladinsko tekmovanje v gasilskem kvizu regije Ljubljana 1, kamor sodi tudi Horjul, spodbuja mlade na zabaven način, da pridobivajo znanja z različnih področij. Tekmovanje namreč zajema vprašanja, ki so povezana s poznavanjem organizacije in dela gasilske dejavnosti. Na preizkusu je tudi znanje mladih v gasilskih spretnostih, požarni preventivi in znanje iz prve pomoči.

Mladi gasilci so pokazali veliko znanja. Za svoje dosežke so bili nagrajeni s priznanji, najboljše ekipe v posameznih tekmovalnih kategorijah pa so odšle domov z medaljami. Najboljše ekipe so napredovale in se bodo lahko udeležile državnega tekmovanja. Kviz v Horjulu je gostilo PGD Horjul. 

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Klemen Zibelnik 12. 03. 2018

Državno tekmovanje v gasilskem kvizu je to soboto, 17. marca; v besedilu imate napako. http://www.regijaljubljana1.si/v-horjulu-je-potekal-regijski-kviz/

Peter Kavčič 12. 03. 2018

Hvala za informacijo, datum sem povzel po dokumentu, ki je bil objavljen tule: http://www.gzsb.si/Dokumenti/kviz_razpis_2018.pdf, kje je torej napaka?

Klemen Zibelnik 14. 03. 2018

Pravilno je 17. marec. Vira na Gasilski zvezi Slovenije: http://www.gasilec.net/operativa/mladina/kviz In še sam razpis: http://www.gasilec.net/uploads/datoteke/MS/Kviz/2018/KVIZ%202018_lokacija.zip Sprva je bilo res mišljeno, da bo državni kviz potekal, 7. aprila, a je takrat v šolstvu delovna sobota.

Klemen Zibelnik 18. 03. 2018

Še rezultati državnega gasilskega kviza. http://www.gasilec.net/uploads/datoteke/MS/Kviz/2018/rezultati_drzavni_kviz_2018.pdf