Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Kampiranje horjulske gasilske mladine

Letos so gasilci prvič organizirali kampiranje za najmlajše člane prostovoljnega gasilskega društva Horjul. Kampiranja se je udeležilo 26 otrok in 9 mentorjev. Tabor je potekal od 17. do 19. junija 2016 v Škofljah pri Škocjanskih jamah.
V petek popoldne smo se z avtobusom odpravili v Škoflje. Po poti so nas razdelili v mešane skupine, ločene z barvnimi rutkami. Ko smo prispeli, smo najprej postavili šotore in si uredili ležišča. Mlajši otroci so napisali taborno himno in narisali zastavo. Po pozni večerji smo zakurili še taborni ogenj. Naslednji dan smo se po telovadbi in zajtrku peš odpravili do Škocjanskih jam, ki so uvrščene na seznam Unescove kulturne in naravne dediščine. Tu smo imeli enourno vodenje. Ob koncu smo pojedli sladoled in se peš odpravili nazaj do tabora. Tam nas je pričakalo kosilo. Po prostem času smo se igrali športne igre, ki so vključevale poligon in vlečenje vrvi. Po večerji smo imeli še gasilski kviz. Potem smo zakurili taborni ogenj in čez nekaj časa smo se odpravili spat. Naslednje jutro smo po zajtrku predstavili skeče, ki smo jih morali pripraviti čez vikend. Potem je sledilo pospravljanje šotorov in ostalih stvari za odhod. Nekateri smo igrali odbojko. Sledila je še razglasitev rezultatov; ekipe z največ osvojenimi točkami, ki smo jih nabirali z igrami in skeči. Sledil je še lov na skriti zaklad. Ko smo rešili vse uganke, smo za nagrado dobili kosilo. Po kosilu smo se počasi odpravili proti domu.

Na kampiranju smo se imeli zelo lepo. Radi bi se zahvalili mentorjem, ki so nas peljali na ta čudovit in zanimiv izlet: Anžetu, Urški, Špeli, Jerneji, Marku, Franciju, Francetu, Andražu in Tomažu.

To pa je naša himna:

                              Žive naj vsi gasilci, ki ogenj hitro pogase.

                              O, sveti Florijan, varuj nas vse dneve in noči,

                              Zvijaj nam vse cevi, pri brentači tarčo zbij.

                              Pomagaj nam zmagati, da najboljši bomo, da najboljši bomo vsi.

 

Ob tem se tudi mentorji zahvaljujemo vam, otrokom, ker ste bili zelo pridni tako na kampiranju kot skozi vsa leta, z udejstvovanji na vajah in tekmovanjih, tako da ste si tak izlet res zaslužili in tudi mi upamo, da se naslednje leto spet vidimo. Poleg tega bi se mentorji radi zahvalili tudi vašim staršem ter vsem, ki ste nam kakorkoli omogočili čudovit vikend in donatorjem: JORC-POBUDA, METREL, METREL MEHANIKA, HULIOT, PEKARNA ADAMIČ, PEKARNA BAŠKOVČ, PEKARNA ZALOG, MERCATOR HORJUL, GOSTILNA PRI ŠKOFU, PETER LONČAR, IGOR KONČAN, VARIKON, ANIKS PLUS, ORODJA PREBIL, FORTRADE, VESPER in M-OREL.



Oglejte si tudi