Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Horjulski gasilci spet med najboljšimi

Leto je naokoli in znova lahko z nasmehom poročamo o odličnih uspehih naših gasilcev z različnih tekmovanj, ki so se odvijala to jesen.

Če začnemo pri našem podmladku; v soboto, 14. septembra, je na smučišču Kope potekalo državno tekmovanje v orientaciji za gasilsko mladino. Preko občinskih in regijskih nivojev so se na tekmovanje uvrstile tudi tri naše ekipe, kar je že samo po sebi uspeh. Mladinke Irena, Janja in Tinkara so po lanski zmagi tudi tokrat trenirale enako zagrizeno, če ne še bolj, saj jih niso ustavile niti počitnice niti odsotnost mentorjev. Njihove vneme so se nalezli tudi drugi, tako da je bilo parkirišče, kjer so potekali treningi, kar redno zasedeno. Nazadnje pa lahko povemo, da se je trud obrestoval, saj so pionirji dosegli 22. mesto (od 34 ekip), pripravniki 14. (od 32 ekip), mladinke pa so premoč morale priznati le kolegicam iz Dvora in so tako lanskemu zlatu dodale srebro.

Časa za počitek ni bilo veliko, saj se je teden kasneje, 21. septembra, pri OŠ Horjul odvilo občinsko mladinsko tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah, kjer so se pomerile ekipe iz GZ Dolomiti, GZ Horjul in GZ Brezovica. Veseli smo, da se nam je letos pridružilo veliko novih mlajših članov in smo lahko sestavili tudi ekipo pionirk. Tako so nas na tekmovanju zastopale tri desetine: pionirke so zasedle 1. mesto, pionirji in mladinci so bili 2., vsi pa so se uvrstili naprej na regijsko tekmovanje. Dan kasneje so se pri podjetju Huliot pomerili še gasilci v kategorijah članov in starejših gasilcev. Poleg dveh ekip članov A in članov B so se letos zbrale tudi gasilke v kategoriji članic B in že na svojem prvem tekmovanju dosegle najboljši rezultat med ženskimi ekipami, s katerim jim je pripadla tudi čast spusta tekmovalne zastave. Izmed petih sodelujočih ekip so se kar štiri prebile na regijsko tekmovanje: člani A so zasedli 2. in 6. mesto, člani B 1. in 3., članice B pa 1. mesto.

Sledili so trije tedni rednih vaj, s katerimi so se ekipe pripravljale na regijsko tekmovanje v Tacnu. Medtem niso počivali niti naši veterani, ki so se 5. oktobra že tradicionalno udeležili tekmovanja s starimi brizgalnami v Škofljici. Z ročno brizgalno Samassa iz leta 1895 in v replikah oblek iz tistega obdobja so letos prvič premagali vso konkurenco in stopili na najvišjo stopničko. 12. in 13. oktobra pa smo nastopili na tekmovanju regije Ljubljana 1 v Tacnu. V soboto se je pomerila mladina. Kljub dobro izvedenim vajam se je vmes prikradlo nekaj smole, ki je preprečila še boljši končni rezultat. Pionirji so bili 6., pionirke 9., mladinci pa 6. V nedeljo so svoje znanje pokazali še člani in članice: člani A so končali kot 9., člani B 7. in 14., članice B pa 8.

Iskrene čestitke vsem ekipam za dosežene rezultate! Kljub temu da se nismo prebili na državno tekmovanje, razlike niso bile velike in že z veseljem čakamo naslednjo sezono, ko bomo spet blizu. Čestitamo pa pionirjem z Vrzdenca, ki so se uvrstili na državno tekmovanje in bodo zastopali našo gasilsko zvezo. Nenazadnje pa iskrena hvala vsem tekmovalcem in mentorjem, podjetjema Kovinos in Excenter, ki nam prijazno odstopita prostor za vaje, in vsem, ki pomagate, da naše dejavnosti lahko nemoteno tečejo.

ŠZ

Oglejte si tudi