Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Delo horjulske gasilske mladine v 2022

Leto 2022 je bilo za gasilsko mladino PGD Horjul zelo aktivno. Leto je minilo v znamenju priprav na tekmovanja, tekmovanj in drugih dejavnosti. Mladina je tako sodelovala na naslednjih dogodkih: 
- gasilsko smučarsko tekmovanje na Rudnem pri Železnikih (Ambrož odlično 2. mesto, ostali tekmovalci 4., 5. in 6. mesto) 
- občinsko tekmovanje v gasilskem kvizu, ki je potekal v Horjulu in Zalogu pri Polhovem Gradcu (pionirke 3. mesto, mladinke in pionirji 2. mesto)
- regijsko tekmovanje v gasilskem kvizu v Polhovem Gradcu (pionirji 3. mesto)
- izobešanje gasilske olimpijske zastave
- udeležba nekaterih članov na gasilski olimpijadi v Celju
- obisk mladine v Domu starejših občanov Horjul
- občinsko orientacijsko tekmovanje na Rakitni (8 odličij)
- udeležba na Florjanovi maši v Horjulu 
- regijsko orientacijsko tekmovanje v Preski pri Medvodah (pionirji, mladinci in mladinke so se uvrstili na državno tekmovanje)
- sodelovanje na gasilski paradi na Vrzdencu ob 90-letnici delovanja društva
- kampiranje gasilske mladine na Pokojišču nad Borovnico
- Državno orientacijsko tekmovanje v Iški vasi (mladinke Tereza, Erika in Lara so dosegle odlično 3. mesto, mladinci 20. mesto, pionirji 24. mesto) 
- občinsko tekmovanje v gasilsko-športnih tekmovalnih disciplinah v Horjulu (pionirke, pionirji, mladinke so dosegli 1. mesto, mladinci so bili 4.)
- regijsko tekmovanje v gasilsko športnih tekmovalnih disciplinah v Zbiljah pri Medvodah (pionirke 1. mesto in uvrstitev na državno tekmovanje, ki bo letos jeseni, pionirji 24. mesto in mladinke 4. mesto) 
- opravljanje gasilskih veščin v gasilskem domu
- izdelava novoletnih voščilnic
- tombola

Posebna zahvala gre mentorjem Tinkari Burjek, Špeli Zdešar, Ireni Čepon, Izi Gabrovšek in Petru Maroltu, ki v svojem prostem času urijo mlade gasilce in gasilke. Hvala tudi vsem voznikom, spremljevalcem na tekmovanjih in ostalim, ki na kakršenkoli način prisostvujejo k uspešnemu delu z mladino. Hvala tudi Upravnemu odboru PGD Horjul, ki odobrava naše stroške povezane z delom mladine, ter vsem članom, ki so nam s svojim trudom omogočili nove prostore na podstrešju, v katerih že pridno vadimo. Največja zahvala pa gre otrokom, ki s predanostjo, veseljem in vnemo prihajajo na vaje in se udeležujejo tekmovanj. Upamo, da bo tako tudi v bodoče. Ponosni smo na vas!

Mentorji horjulske gasilske mladine


Oglejte si tudi