Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Čistilna naprava Horjul uspešno prestala mokri zagon in testiranje opreme

Ni ostalo neopaženo, da je nova Čistilna naprava Horjul je zgrajena. Navzven je bilo manj vidno, da je bil v sredo opravljen mokri zagon in testiranje opreme. In to uspešno.

V prihodnjih tednih bo vložena dokumentacija za tehnični pregled. Po izvedenem tehničnem pregledu, ki naj bi bil v prvi polovici avgusta, se bo odpadno vodo lahko speljalo na novo čistilno napravo in začelo s poskusnim obratovanjem.

V sklopu poskusnega obratovanja bodo izvedene prve meritve na iztoku iz čistilne naprave s ciljem, da se preveri ustreznost kakovosti očiščene vode. Prve meritve se lahko izvedejo po vzpostavitvi stabilnih obratovalnih razmer, vendar ne prej kot v treh mesecih od začetka poskusnega obratovanja. Če bo šlo vse v skladu z predvidenim časovnim načrtom, bomo novembra dobili prve meritve, ki bodo osnova, da se bo preverilo ali so vzorci na iztoku iz čistilne naprave ustrezni. Še pred zadnjim mesecem v letu, bi bili podani pogoji za ukinitev stare čistilne naprave. Čistilna naprava v spremljajočem objektu skriva vrsto zanimivih tehničnih rešitev in naprav, ki se jih boste lahko ogledali ob uradnem odprtju čistilne naprave, v petek ob 16.30 uri. Vabljeni, da se nam pridružite.

Oglejte si tudi