Horjul

DANES
21°C
12°C
JUTRI
20°C
13°C
Oceni objavo

Nova panoramska in informacijska tabla v Horjulu

Odslej boste lažje in hitreje našli, kje je kaj v občini Horjul. No, malo za šalo malo za res! Informativna tabla poleg avtobusne postaje, ki prikazuje ulice v Horjulu, in nova panoramska tabla na križišču Slovenske ceste s Šolsko ulico, ki z odlično izdelanim zemljevidom in fotografijami predstavlja ključne poti, ceste in znamenitosti v celi občini, sta najnovejši pridobitvi, ki bosta prišli prav tudi vsem, ki se bodo v Horjulu ustavili spotoma.
Takšne table so pomembni del turističnega razvoja kraja, saj pohodnikom in kolesarjem pomagajo do boljše predstave, kje se kaj nahaja.

Na občini so na tem projektu delali že dlje časa, saj so si zadali za enega glavnih ciljev, da bodo informacijske table do potankosti kakovostno izdelane in bodo še dolgo časa služile svojemu namenu. Odgovorni v občinski upravi pojasnjujejo: ''O menjavi table smo se pogovarjali že nekaj časa, v januarju pa smo končno začeli z zbiranjem ponudb. Ker smo želeli panoramsko tablo, smo se odločili za podjetje Panorama iz Lesc na Gorenjskem, saj imajo z izdelavo tovrstnih kart največ izkušenj. Z njihovo storitvijo smo bili zelo zadovoljni in se jim hkrati zahvaljujemo za korekten odnos in kvalitetno opravljeno delo. Prav tako se zahvaljujemo Bogdanu Seligerju, predsedniku Planinskega društva Horjul, ki je pomagal pri vrisovanju planinskih poti in je tako s svojim znanjem in poznavanjem občine Horjul pripomogel h končni podobi table.''

Panoramska tabla je razdeljena na tri sklope. Prvi je največji in predstavlja panoramski zemljevid celotne občine vključno z vsemi vasmi. V drugem sklopu so pod fotografijami predstavljene največje znamenitosti naše občine, v tretjem delu pa se nahaja še ulični zemljevid Horjula. S fotografijami so tako označili in predstavili cerkev sv. Urha v Podolnici, ki krasi tudi občinski grb, cerkev na Koreni, poslovilno vežico s kipom Cankarjeve matere in cerkvijo sv. Kancijana na Vrzdencu, hišo pisateljice in urednice Kristine Brenk, ZOO park Rožman in medgeneracijsko središče v Horjulu.

1/4

Na panoramski tabli so prikazane vse cestne povezave, pohodne poti in kolesarske poti ter glavne znamenitosti v celi občini.

Lokacija panoramske table je v osrednjem delu Horjula med cerkvijo in občinsko stavbo.

Informativna tabla prikazuje vse ulice v Horjulu.

Del projekta so tudi odlične fotografije ki so nastale z droni.

V sklopu menjave table v križišču Slovenske ceste s Šolsko ulico se je zamenjal še zemljevid na avtobusni postaji Horjul, ki predstavlja le ulični načrt naselja Horjul.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi