Horjul

JUTRI
19°C
14°C
PET.
23°C
13°C
Oceni objavo

Vabljeni na razstavo ilustracij ob 20. obletnici podeljevanja nagrade Kristine Brenkove za izvirno slovensko slikanico

Od sredine maja pa vse do konca junija si boste ljubitelji umetnosti in vsi, ki vam je blizu knjiga, uživali v razstavi, ki jo bodo pripravili v preddverju občinske stavbe v Horjulu.

Pobuda za razstavo je nastala ob jubileju, saj najboljši ilustratorji že dve desetletji ustvarjajo in se potegujejo za prestižno priznanje. V Mestni knjižnici Ljubljana že vrsto let pripravljajo razstave nominiranih in nagrajenih slikanic za nagrado Kristine Brenkove za izvirno slovensko slikanico. Poimenovanje nagrade po legendarni urednici, pisateljici, prevajalki oziroma kar vsestranski ustvarjalki je bil poseben poklon, Brenkova je namreč vse življenje posvetila nastanku in izdajanju kakovostnih del za otroke in mlade. Nagrada je tako postala tudi spomin na njeno predanost in izjemen prispevek k slovenski literarni dediščini, hkrati pa ostaja pomembna spodbuda za ustvarjalce in ljubitelje otroške književnosti ter opomin, da je kakovostna literatura za najmlajše ključnega pomena za njihov celostni razvoj.
Nagrado že dvajset let podeljuje Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri Gospodarski zbornici Slovenije, zato so letos pripravili izbor ilustracij iz vseh dvajsetih do sedaj nagrajenih slikanic.

1/3



Razstavo si boste lahko ogledali med obratovalnim časom Občine Horjul od 9. maja do 27. junija.

In za konec še vabilo na uro pravljic, ki je namenjena najmlajšim in njihovim staršem. Vsi, ki se radi družite ob pripovedovanju pravljic, ste vabljeni, da obiščete horjulsko knjižnico z vašimi otroki v torek, 18. junija, ob 17. uri. Na uri pravljic bodo otroci lahko prisluhnili nagrajeni slikanici, po pravljici pa si bomo skupaj ogledali še razstavo v preddverju občinske stavbe.

Peter Kavčič, foto: ZBDS

Oglejte si tudi