Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Zimska pravljica 2023 je uspela kljub temu, da je sneg padal le prvi dan

Prižig lučk, stojnice, glasbeni nastopi domačih ansamblov, božična zgodba, igre za otroke, pohod z baklami in druženje ob dobri hrani ter pijači so zaznamovali minulo zimsko pravljico, ki je bila še boljša kot tista prva pred enim letom.
Ob podpori župana in občinske uprave se je na občinskem trgu v Horjulu cel december ob vikendih vedno nekaj dogajalo, predvsem pa je prinašalo pozitivno energijo in druženje. 

Med najbolj zaslužnimi, da je vse skupaj potekalo tako dobro, sta bila tudi Tinka in Miha Janša, ki sta ob pomoči in podpori občine prevzela organizacijo dogodkov in za gostinsko ponudbo. Januarja, ko se je decembrsko rajanje že malo poleglo in so se umirile tudi misli, sta se ozrla nazaj na opravljeno delo:  ''Glede na to, da smo imeli že lansko leto lep odziv, sva bila tokrat kar malo v skrbeh pred začetkom zimske pravljice, saj sva se spraševala, kaj lahko še narediva, s čim lahko izboljšava prvo zimsko pravljico, ki je bila brez dvoma uspešna in lepo sprejeta med Horjulci in vsemi ostalimi iz bližnje okolice. Ampak ob odlični podpori domačinov in vseh, ki so pomagali s sodelovanjem na odru in ob njem je bil minuli december res zelo čaroben.

Naredilo smo vsega skupaj preko 600 vafljev, ki so bili seveda najbolj priljubljeni med otroci. Predvsem je k temu pripomoglo tudi to, da je tokrat peka vafljev potekala hitreje zaradi boljše opreme. Polege tega sta bila prava uspešnica še vroča čokolada in hot dog. No, če so mlajši bolj sladkosnedi, pa so tisti nekoliko starejši najraje pogreli s toplim čajem in kuhanim vinom. Predvsem pa so bili navdušeni nad domačimi ''smrekcami'', postreženimi na pladnju v obliki smreke.''

Na vprašanje, katere trenutke sta Tinka in Miha doživela kot najbolj posebne, sta dejala: ''Čeprav smo ob otvoritvi začeli z dežjem in vetrom, je bil zelo poseben in lep trenutek, ko je začelo še snežiti. Takrat smo ob pogledu na snežinke, ki so padale z neba, pomislili, ali je lahko sploh še lepše. In to na prvi dan, ko smo odprli zimsko pravljico. Zelo lepo je bilo tudi ob predstavi božične zgodbe 24. decembra, ko se je na občinskem trgu zbralo zelo veliko ljudi.''

Poseben pečat pa so ob vikendih pričarali tudi ansambli. Ti s svojo muziko in petjem seveda prinesejo posebno energijo, ko se zasliši melodija domače narodno zabavne glasbe. Zelo lepo so bile sprejete tudi stojnice. Te so bile tokrat novost in so tudi poskrbele za lepo novoletno kuliso na samem trgu. Na stojnicah, kjer so prodajali različne domače izdelke, šale, kape, ročno izdelan nakit, čipke in veliko klekljarskih izdelkov, so se obiskovalci radi zadržali in seveda tudi kaj kupili za domov.

Ob takšni zimski pravljici se seveda kar samo od sebe poraja, kaj nas čaka letos decembra. Zaupamo lahko le to, da so na občini s samo izvedbo in obiskom zelo zadovoljni in da bodo poskrbeli, da bo tudi tretja zimska pravljica tako čarobna.

 

Besedila in foto: Peter Kavčič

 

 

Oglejte si tudi