Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Razporejanje pomoči z aplikacijo poplave 2023

Uprava RS za zaščito in reševanje je zagnala aplikacijo poplave 2023, ki je namenjena boljšemu razporejanju pomoči, ki so jo pripravljeni nuditi posamezniki ali organizacije oziroma podjetja, na mesta, kjer jo najbolj potrebujejo.
 
Z vašo pomočjo bi si želeli, da aplikacija zaživi na vsakem mobilnem telefonu, saj bomo tako lahko poskrbeli, da se ljudje čim prej vrnejo v svoje domove," so poudarili v Upravi za zaščito in reševanje. Prosijo, da se prijavite prek aplikacije in ne odhajate sami na teren, saj mora biti pomoč organizirana.


Aplikacija je namenjena vsem, ki bi lahko pomagali z mehanizacijo, materialom in storitvami, ter prostovoljcem. Zdaj še ni čas za pohištvo, belo tehniko in podobno. Najprej je treba pospraviti in osušiti domove, izvesti gradbena dela in elektroinštalacije, so poudarili. Aplikacija zdaj ne omogoča podarjanja oblačil in prehrane, saj je za to trenutno poskrbljeno.

 V aplikaciji deluje tudi del za oddajo nastanitev, pri katerem je treba označiti naslov in tudi čas, do kdaj lahko ponudite sobo, stanovanje ali hišo.

Ko bodo potrebovali vašo pomoč, boste dobili poziv in delovni nalog, na katerem bo kontaktna številka, kje in kdaj se oglasite in kdo vas bo sprejel. Potem ko dobite nalog in opravite delo, vas sistem izbriše. Zato se prijavite še enkrat, če želite pomagati ponovno. Ob tem so poudarili, da večino orodja, ki ga potrebujete za delo, prinesete s sabo, prav tako lastno oskrbo (hrano in pijačo) za tisti dan.

POVEZAVA NA APLIKACIJO: https://poplave2023.urszr.si/ 

Oglejte si tudi